НОВИНИ

Валежи и гръмотевици в източните и в планинските райони следобед

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 26.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

След временно спиране, в следобедните часове отново ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици, главно в източните и планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, в комбинация с умерен, в Югоизточна България - временно силен югозападен вятър.

През нощта вятърът временно ще отслабне, а облачността ще намалее. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има условия за мъгли. Минималните температури утре ще бъдат в широки граници, от 10 до 18 градуса, в София - около 12 градуса.

През деня с умерен, в Югоизточна България и на север от планините – с временно силен южен вятър, ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури отново ще се повишат. В по-голямата част от страната се очакват стойности между 23 и 28 градуса. Ще бъде по-често слънчево, с повече облаци в следобедните часове над северозападните райони.

За разлика от днес, утре по Черноморието ще преобладава слънчево време, със сутрешни мъгли. Ще духа умерен, по южното крайбрежие, временно силен югозападен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 19 до 21 градуса.

И в планините утре ще има повече слънчеви часове, но ще бъде много ветровито с умерен и временно силен югозападен вятър.

Температурите и там слабо ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 6 до 9 градуса.

И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за края на октомври. Ще вали в северозападните райони от полуострова.

И у нас през нощта срещу събота се очакват валежи, предимно слаби и главно в Северозападна България. В събота облачността ще намалее, но от северозапад ще проникне по-хладен въздух и максималните температури слабо ще се понижат. В неделя ще бъде предимно слънчево, с повече облаци и мъгли в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева ще играе на четвъртфинал на сингъл на тенис турнир в Тунис
Росица Денчева ще играе на четвъртфинал на сингъл на тенис турнир в Тунис
Антон Недялков: Надявам се да излезем с чест от този двубой
Антон Недялков: Надявам се да излезем с чест от този двубой