НОВИНИ

Валежи и застудяване през следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 27.02.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в източната половина от страната ще продължи да духа временно силен южен вятър и там, както и в южната половина, максималните температури ще останат необичайно високи, от 14° до 19°, в София - около 13°. В северните райони от страната, където вятърът ще се ориентира от северозапад ще се понижат и ще бъдат от 9° до 12°. Облачността ще е променлива и на места ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици.

През нощта на много места ще продължи да вали, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 4°, а максималните от 4° до 16°. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб до умерен. Преди обяд ще превалява само на отделни места, но около и след обяд от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна. Предупреждение за значителни количества е обявено в южните райони.

В планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи, над 1500 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад.

Ще вали и на Балканите, като по-значителни количества се очакват в южните райони от полуострова. Причината е средиземноморски циклон, който ще определя времето и през следващите дни. В северните райони валежите ще са от сняг.

У нас през следващите дни понижението на температурите ще продължи. Ще бъде ветровито и по-често облачно и с изключение на четвъртък ще има райони с валежи, като границата между дъжд и сняг ще се спуска все по-ниско.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна даде Никола Борисов под наем на Дунав Русе
Спартак Варна даде Никола Борисов под наем на Дунав Русе
Провежда се акция на Европейската прокуратура в България, потвърди министър Иван Демерджиев
Провежда се акция на Европейската прокуратура в България, потвърди министър Иван Демерджиев