НОВИНИ

Валежите продължават, остава и по-студено от обичайното

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 17.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за дъждовно и по-студено от обичайното за средата на април време в по-голямата част от страната - едва 6° е максималната температура в София, 9° във Видин. Чувствително по-топло беше в Североизточна България, където имаше и слънчеви часове.

Количеството на валежите все още не е съществено, но и през нощта, и през утрешния ден ще продължи да вали. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - 7°, максималните - между 9° и 14°, в южните райони - до 17°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от изток-североизток. Привечер валежите ще се усилят и през нощта срещу понеделник на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина се очакват значителни количества.

Облачно и с валежи ще е времето и в планините, по-значителни през нощта срещу понеделник в масивите от Западна България. Границата между дъжд и сняг ще е на около 1500 метра. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от 4 до 8 градуса. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас, ще вали почти навсякъде на Балканите. Причината - поредният циклон, който преминава през южните части от полуострова.

С валежи от дъжд, а в планините от сняг, ще е времето и в по-голямата част от Централна и Източна Европа. Слънчево ще е северната половина на Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, където температурите ще се задължат по-високи от типичните за сезона.

У нас и в близките дни ще остане по-студено от обичайното, по-често облачно, на много места с валежи. В понеделник се очакват значителни количества. Ще има и гръмотевици. Ще превалява и във вторник, но ще започне затопляне. Повишението на температурите ще продължи и през следващите дни, когато ще има и повече слънце.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъртвопиян шофьор се блъсна в камион на АМ "Тракия"
Мъртвопиян шофьор се блъсна в камион на АМ "Тракия"
Все повече хора търсят имоти в Банско
Все повече хора търсят имоти в Банско