НОВИНИ

Възстановителна тренировка за националите

Национален отбор по футбол на България
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 02.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България проведе в Австрия възстановително занимание този преди обед. За играчите, които не взеха участие във вчерашната приятелска среща със Словакия, заниманието днес бе в обичайното натоварващо темпо.

На стадион „Йоско Арена“ в Рийд „трикольорите“ завършиха наравно 1:1.

На 5 юни, събота, е следващата контрола на тима ни срещу Русия. Срещата е от 18.00 часа и ще се излъчва по БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 17.30 часа.

Израстване в националния отбор вижда Ясен Петров, но не пропусна да отбележи, че са били допуснати и грешки, които той отдаде на младостта и неопитността на тима.

„От началото на срещата и от битката на отбора, която нашият тим проведе, съм доволен. Мисля, че в първите минути можехме да водим с по-изразителен резултат. Срещнахме един доста сериозен противник, който е в напреднала фаза за Евро 2020. Мисля, че беше полезна проверка, допуснахме и елементарни грешки, които са плод на младостта. Ние градим в момента този отбор и искаме да ги отстраняваме“, сподели Ясен Петров след двубоя със Словакия.

Националът Атанас Илиев също сподели своите впечатления от срещата: „Направихме една грешка, от която те ни вкараха гол. През второто полувреме отстъпихме малко инициативата, защото се поуморихме. Представихме се на добро ниво, спазихме всички тактически указания на треньора и мисля, че дори можехме да спечелим, защото изпуснахме много положения през първите 25 минути.“

„Допуснахме изравняване, но смятам, че представянето ни беше позитивно“, коментира Даниел Наумов.

„Отборът тепърва започва да играе и се надявам да се представяме добре и за в бъдеще“, каза Доминик Янков.

Автор: Росен Станчев – специален пратеник на БНТ в Австрия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Саутгейт: Ако отпаднем преди полуфиналите на Евро 2020, това ще е провал
Гарет Саутгейт: Ако отпаднем преди полуфиналите на Евро 2020, това ще е провал
Италия обяви състава за Евро 2020 по зрелищен начин
Италия обяви състава за Евро 2020 по зрелищен начин