НОВИНИ

Временни увеличения на облачността следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 22.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

И днес ще е предимно слънчево, с максимални температури между 29° и 34°. След обяд, главно над източните и планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.

Слънчевото време ще се задържи и утре. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Дневните температури още малко ще се повишат, в сравнение с днес и максималните ще бъдат между 30° и 35°. Повишава се обаче и рискът от пожари, бъдете внимателни.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Максималните температури в курортите ще са от 18 градуса на Алеко, около 22 - 23 в Боровец и Пампорово и до 27 градуса в Банско.

Над Западна и Централна Европа облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Слънчево и горещо ще бъде на Пиренейския и Апенинския полуостров, Средиземноморието и по-голямата част от Балканите.

У нас във вторник ще бъде предимно слънчево и още по-топло, с температури между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. В средата на седмицата от северозапад ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни валежи, придружени от гръмотевици. От петък обаче ще започне ново затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ашли Барти - Джил Тайхман е финалът в Синсинати
Ашли Барти - Джил Тайхман е финалът в Синсинати
Мани Пакиао загуби драматично завръщането си в бокса
Мани Пакиао загуби драматично завръщането си в бокса