НОВИНИ

Втори ден парламентът обсъжда проекта за държавен бюджет на второ четене

Николай Минков
от Николай Минков
12:07, 24.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Втори ден парламентът обсъжда проекта за държавен бюджет на второ четене. Управляващи и опозиция се скараха заради предложението на мнозинството да бъдат намалени парите, заложени за увеличение на прокурорските заплати.

"Ако госпожа министърката има виждания към един от прокурорите, то през това предложение, което тя подкрепя на народни представители, със санкция от 20 милиона спрямо независимата прокуратура мисля, че не е състоятелно, аз няма да подкрепя това решение", заяви Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

"Ние не говорим за намаляване на бюджета на съдебната власт, нито на прокуратурата, говорим за увеличаване на бюджета на прокуратурата и съдебната власт", допълни министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

"Вие искате да накажете Иван Гешев, това е истината, обаче наказвате всички тези прокурори, които си вършат съвестно работата и възпрепятствате работата на прокуратурата, защото там наистина има много работа, прокуратурата не е търговско дружество да излиза на печалба", добави Елена Гунчева от "Възраждане".

"Говорихме за промяна, че няма да правим като ГЕРБ и правим като ГЕРБ, просто сте една бета версия на ГЕРБ, по-лоша!", коментира Хамид Хамид от ДПС.

"Стане ли дума за главния прокурор Гешев в една и съща поредност ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" в тръст излизат да бранят прокуратурата и главния прокурор, за ГЕРБ и ДПС това е норма, свикнали сме, че сте чувствителни на тая тема, но "Възраждане" ни изненадаха обаче за пореден път", заяви Явор Божанков от "БСП за България".

"Българското общество плаща огромна цена затова, че прокуратурата не си върши работата, особено по отношение на определени видове престъпления не си върши работата, ако погледнем отчетността ще видим, че там резултатност по отношение на престъпления по високите етажи на властта няма", каза още Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Кръстев: Моята мечта е да се докажа в Европа
Филип Кръстев: Моята мечта е да се докажа в Европа
Над 46 000 зрелостници ще се явят на задължителни матури през месец май
Над 46 000 зрелостници ще се явят на задължителни матури през месец май