НОВИНИ

Ясен Петров: Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив

Ясен Петров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 30.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров сподели след завръщането на родна земя, че както е имало допуснати грешки, така е имало и позитивни моменти от двете контроли в Катар.

Тимът ни допусна две поражения в приятелските мачове в Доха. „Лъвовете“ записаха загуби с 1:2 в срещите с Катар и Хърватия.

„Допускаме много елементарни грешки в защита, но положителното е, че създаваме много голови положения. Особено в мача с Хърватия имахме отлични истуации, съдиите наклоняваха везните, но няма да ги коментирам”, сподели треньорът.

“Няма психологическа затормозеност, играхме срещу много сериозни отбори – ние искаме да победим, ще го направим, надявам се, при следващото ни гостуване. Играем през три дни, Хърватия игра в почти пълен състав преди три дни, след това заложи на по-свежи играчи с нас, ние направихме два такива мача – вижте къде играят техните играчи“, добави селекционерът.

Ясен Петров уточни, че тимът има още какво да поработи в защита.

„Приемам позитивно случилото се с Десподов, радвам се, че стана в такъв мач, а не в офицаилен. Разговарях с него, извини се на мен и на съотборниците си, съжалява за постъпката си. За мен е най-важен колективът, ние нямаме кой-знае какви звезди, единствено Петко Христов играе в топ 5 първенство в Европа, в Италия. Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив“, завърши Ясен Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Вуцов: Усещам израстване, изиграхме добри контроли
Светослав Вуцов: Усещам израстване, изиграхме добри контроли
Подписка за отнемане на ордена на Владимир Путин беше внесена в Светия Синод
Подписка за отнемане на ордена на Владимир Путин беше внесена в Светия Синод