НОВИНИ

Ясен Петров: Учудвам се, че допуснахме такива детински грешки

Ясен Петров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 09.10.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров отдаде поражението с 1:3 от Литва на детински грешки. Тимът ни претърпя поражение като гост срещу аутсайдера в квалификационната ни група за Мондиал 2022.

„Всичко, което имахме като план, днес се провали. Нямаме оправдание за терен, за нищо. Успяхме да се върнем в мача, за две минути изпуснахме инициативата, последва разконцентриране. Това е пътят, по който сме тръгнали, съжалявам за тази загуба. Учудвам се, че допуснахме такива детински грешки, но класата и постоянството ни липсват все още. Не можем да сме постоянни в играта си и резултатите“, сподели Ясен Петров пред БНТ непосредствено след края на двубоя във Вилнюс.

„Опитваха се да пресират футболистите, опитахме се да коригираме нещо на полувремето, но нямахме ден в защита. Бях сигурен, че ще отбележим днес, но допуснахме три много леки гола“, каза още селекционерът.

На 12 октомври, вторник, националният тим посреща Северна Ирландия в друг квалификационен мач за Световното първенство. Двубоят е на Националния стадион „Васил Левски“ и ще се излъчва по БНТ.

„Ще направим ротация за следващия мач. Мисля, че и Вальо Антов ще бъде наказан за този двубой“, каза още Ясен Петров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина родопският изпълнител Кръстьо Баргански
Почина родопският изпълнител Кръстьо Баргански
Ще остане ли Кристалина Георгиева на поста си в МВФ?
Ще остане ли Кристалина Георгиева на поста си в МВФ?