НОВИНИ

Юлиан Нагелсман: Задължени сме да пресираме високо още от първата минута

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:38, 07.03.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
юлиан нагелсман задължени сме пресираме високо първата минута
Слушай новината

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман заяви, че неговите футболисти трябва се постараят да ограничат до минимум головите ситуации пред тима на ПСЖ в мача реванш между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига.

"Баварците" посрещат Меси, Мбапе и компания в сряда (8 март) от 22.00 часа на своя "Алианц Арена", след като спечелиха първата среща в Париж с минималното 1:0.

Преди двубоят в Мюнхен пък Нагелсман сподели, че неговият тим ще се опита да наложи висока преса от първата минута.

"И двата отбора играем бързо в атака. Трябва да ги преследваме бързо, когато те притежават топката. Задължени сме да пресираме високо още от първата минута. Във втория мач между двата отбора трябва да им попречим да си подават бързо топката. Ако не ги пазим отблизо, ще им позволим да създадат доста голови положения. По този начин ще могат да се върнат в сблъсъка, а за нас би било изключително трудно само да се защитаваме", категоричен бе наставникът на Байерн.

Младият специалист коментира още и какво е състоянието на една от звездите на тима Садио Мане, който наскоро се завърна в игра след контузия.

"Навлиза във форма все повече, но може би няма да бъде сред титулярите. Все пак е доста важно, че имаме качествени играчи и на резервната скамейка. Садио може да влезе като резерва и пак да реши крайния изход от двубоя", заяви Юлиан Нагелсман.

В същото време друг играч на "баварците" Томас Мюлер обърна специално внимание на нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе, определяйки го като "най-впечатляващия" в селекцията на френския шампион.

"Най-впечатляващ е Килиан. Той има изключителна експлозивност в комбинация с правилните решения, които взима в наказателното поле. Той се намира на точното място, където трябва да бъде един нападател. Изключително ефективен е, не само приятен за гледане. Трябва да му създадем много проблеми. Ако нашите планове се развиват добре, той няма да се забавлява много утре", сподели опитният немски футболист.

"Той винаги създава опасности за противниците си. Има най-много голове за Пари Сен Жермен и трябва да си изработим специален план за него и това как да го спрем. Трябва да попречим да получава топката. Отсъствието на Неймар не променя много нещата. Присъствието на Мбапе може да промени доста неща. Качествата му са уникални, можем да го спрем с отборни качества и представяне", допълни Томас Мюлер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха бизнесмена Велико Желев в побой и изнудване за 68 000 лв. (Обзор)
Обвиниха бизнесмена Велико Желев в побой и изнудване за 68 000 лв. (Обзор)
Задържаха четирима мъже, нападнали и ограбили пенсионер в пловдивско село
Задържаха четирима мъже, нападнали и ограбили пенсионер в пловдивско село