НОВИНИ

Жълт код за опасно горещо време в 12 области

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 24.06.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в цялата страна, с изключение на Черноморското ни крайбрежие, ще бъде горещо, с максимални температури над 30°. Предупреждение за опасно високи температури, стойности от 35° до 39°, е в сила в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Ще бъде предимно слънчево, но в часовете около и след обяд отново ще се развие купеста облачност, а на места в източната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 31° в североизточните райони до 39° в Югозападна България.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми.

Ще духа умерен, по високите и открити части - силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В петък ще бъде предимно слънчево и горещо с максимални температури в по-голямата част от страната между 34° и 39°. Вятърът ще е слаб, от север. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с 3 - 4° градуса и ще са близки до обичайните за края на юни.

В неделя и понеделник краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, ще има главно в източните и планинските райони. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възобновяват търсенето на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29
Възобновяват търсенето на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29
Всички двойки от 1/8-финалите на Евро 2020
Всички двойки от 1/8-финалите на Евро 2020