НОВИНИ

Женският национален отбор на Германия остана без своя селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:22, 04.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
женският национален отбор германия остана без своя селекционер
Слушай новината

Мартина Фос-Текеленбург вече не е селекционер на женския национален отбор по футбол на Германия, обявиха от местната футболна федерация.

Решението за освобождаване на родената в Дуисбург треньорка е било взето вчера, а причината се крие в ранното отпадане на Бундестима от световното първенство за жени през тази година в Австралия и Нова Зеландия.

За пръв път в историята на Мондиалите германките не успяха дори да преодолеят груповата фаза, завършвайки на 3-ото място в един поток с тимовете на Колумбия, Мароко и Република Корея.

След кошмарното представяне на шампионата Фос-Текеленбург излезе в отпуск по болест и временно начело на тима застана Хорст Хрубеш, който ще продължи да води Маншафта до намирането на нов селекционер.

"След като подробно анализирахме разочароващото представяне на женския национален отбор на последното Световно първенство в Австралия и Нова Зеландия, беше постигнато съгласие, че отборът се нуждае от ново начало по отношение на треньорския пост", се казва в позицията на Германската футболна федерация.

Мартина Фос-Текеленбург беше начело на Германия в продължение на близо пет години, като най-големият ѝ успех бе достигането до финала на Евро 2022, загубен от Англия. 55-годишният специалист имаше договор до 2025-а година преди да се стигне до уволнението.

Преди да поеме Бундестима в своята треньорска кариера Фос-Текеленбург е била начело още на Дуисбург, Карл Цайс Йена и Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив
Пореден случай на агресия на пътя в Пловдив
Силна буря причини щети в Стара Загора и Казанлък
Силна буря причини щети в Стара Загора и Казанлък