НОВИНИ

13 станаха ранените в Лион

13 души са ранени след експлозия във френския град Лион. Сред тях е и едно дете, съобщава телевизия BFMTV. Всички ранени вече са настанени в болници.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:05, 24.05.2019
Чете се за: 00:45 мин.
По света
станаха ранените лион

Взривът е избухнал в 17,30 часа местно (18.30 часа българско време) в центъра на града, около пекарна на пресечките на улиците „Виктор Юго“ и „Сала“ - недалеч от площад "Белкур", една от забележителностите на града.

По предварителна информация причината за експлозията е пакет бомба. Според силите на реда мъж на велосипед е оставил съмнителния пакет с експлозивите. Очевидец твърди, че първо се е чула една по-силна експлозия, която е последвана от една по-слаба. Гражданите са се уплашили и тръгнали да бягат към близкия площад.

;

Местните власти призовават гражданите да избягват мястото на инцидента. Районът, където се разигра трагедията, е бил отцепен от полицията. Разследването е поето от Антитерористичната дирекция във френското вътрешно министерство.

Френският президент Еманюел Макрон изрази своята подкрепа за пострадалите. Той определи случилото се като нападение. „В Лион беше извършена атака... За момента няма жертви, има само ранени. Мисля за пострадалите и техните семейства“, каза държавният глава.

Лидерът на крайната десница Марин Льо Пен осъди терористичния акт и призова за бързото разкриване на извършителите му.

От Външно министерство съобщиха, че към 21 часа няма информация за пострадали българи. Очаква се официална информация от полицията за самоличността на пострадалите. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец е шампион на България за осми път
"Лудогорец" е шампион на България за осми път
Президентът Радев и съпругата му са домакини на традиционния прием за 24 май
Президентът Радев и съпругата му са домакини на традиционния прием за 24 май