НОВИНИ

Защо се стигна до сблъсъка пред джамията?

Десислав Чуколов от Атака заяви, че в джамията в София се разпространява екстремистка литература. В студиото на "Денят започва" той каза, че службите имат информация за това, но не желаят да се намесват. Причината - веднага след повдигането на въпроса, се казвало, че се нарушава етническият мир. Според политолога Огнян Минчев е нужно обществено обсъждане за високоговорителите на джамията. Той обаче определи като грешка разрешаването на протеста на "Атака" точно в часа за петъчна молитва. 

стигна сблъсъка джамията
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 23.05.2011
Чете се за: 13:16 мин.
У нас

Десислав Чуколов от Атака заяви, че в джамията в София се разпространява екстремистка литература. В студиото на "Денят започва" той каза, че службите имат информация за това, но не желаят да се намесват. Причината - веднага след повдигането на въпроса, се казвало, че се нарушава етническият мир. Според политолога Огнян Минчев е нужно обществено обсъждане за високоговорителите на джамията. Той обаче определи като грешка разрешаването на протеста на "Атака" точно в часа за петъчна молитва.

Остър спор между Десислав Чуколов и Огнян Минчев се разрази в студиото на "Денят започва" за ролята на "Атака" в подкрепа на правителството, както и за последните акции на членове на партията на Волен Сидеров в Батак и София, които Огнян Минчев нарече предизборнотрупане на дивиденти.

Огнян Минчев - политолог: - За една седмица се случи разговорът, в кавички, на г-н Сидеров с посланик Уорлик, развалихте празника на батачани, сега се случи това на джамията. Сега, това случайност ли е?

Десислав Чуколов - зам. председател на ПГ на "Атака": - Когато се отбелязва заколването на 3 хил. православни християни светци, това не е празник, това трябва да е ден за възпоменание, а не да има мажоретки, да има кебапчета. Що не отбелязват Холокоста по тоя начин, с кебапчета и с мажоретки?

В сутрешния блок на БНТ Чуколов не прие и тезата на Минчев, че "Атака"
и ДПС са скачени съдове и целта на кампанията на Сидеров и на Доган е
да се циментират двата алтернативни електората и да се получи по-добър
резултат на изборите. Той смята, че предизборно се напада "Атака" и че
скандалната истина предизвиква скандали.

Пълен текст на разговора

Водеща Жени Марчева: Защо се стигна до сблъсъци по време на петъчната молитва пред „Баня Башъ" в София и има ли наистина реална заплаха за етническия мир в България? За това ще говорим заедно със заместник-председателя на ПГ на „Атака" Десислав Чуколов и политолога Огнян Минчев, които са вече мои гости. Добро утро и на двамата ви. Здравейте.
Десислав Чуколов: Добро утро.
Огнян Минчев: Добро утро.
Водеща: Сега, г-н Чуколов, по думите на вашия лидер, на Волен Сидеров, в петък сте тръгнали на мирен протест срещу звуковата джамия на уредбата, срещу която, както се знае, протестирате от години, но сте се натъкнали на „озлобени и нахъсани ислямски екстремисти". Веднага ви питам имате ли представа какво представляват ислямските екстремисти?
Десислав Чуколов: Имаме ясна представа. Видяхме ги преди няколко дни пред джамията тези ислямски екстремисти. Хора, които са си разстлали черджетата за молена по целия тротоар, хора, които пречеха на гражданите да минават от там и когато някой им направи забележка, единственото нещо, което получаваше този някой, е юмруци и ритници. Това вчера го показахме ясно, нагледно с кадри. В нашата централа направихме специална пресконференция, за да разсеем абсолютно всякакви съмнения. Документално е снимано това. Надявам се, че това го има и полицията. Знам, че и вие медиите го имате и ако бъдете достатъчно коректни трябва да го показвате това.
Водеща: А аз ще ви помоля вие да бъдете достатъчно коректен в своя изказ и още веднъж ще ви попитам - знаете ли какво значи ислямски екстремизъм?
Десислав Чуколов: Ислямски екстремизъм е това, което се случва в джамията „Баня Башъ". Това се случва там.
Водеща: Какво се случва в „Баня Башъ"?
Десислав Чуколов: Разпространява се екстремистка литература. Това се случва, един път. Другото, което се случва там...
Водеща: Вие доказателства за това, че там се разпространява такава литература...
Десислав Чуколов: Естествено, че имаме такива доказателства и в следващите дни ще направим специална пресконференция, на която ще посочим тези доказателства, ще ги извадим тези доказателства документално и ще искаме също така да ги анализирате, да ги заклеймите и по този начин хората от джамията, както сега някои се опитват да заклеймят хората от „Атака".
Водеща: Как се оказва така, че „Атака" е една крачка пред службите в България, след като вие преди службите сте разкрили, че там се разпространява такава литература?
Десислав Чуколов: Вижте, в службите има достатъчно подобна информация, достатъчно такава информация има в службите само, че няма желание от тяхна страна да поставят този проблем на масата и да го разрешат.
Водеща: Вие ще правите сериозен упрек, това е страхотно обвинение към службите...
Десислав Чуколов: Сериозен упрек, но това си е истина. Нека тук да излязат хора от ДАНС, хора, които се занимават, които са в този сектор, и да кажат греша или е така както аз казвам. Сигурен съм, че те ще кажат точно това, което аз казвам, и сигурно ще кажат, че е още по-тежко от думите, които аз използвам.
Водеща: Кажете ми само една-единствена причина службите, ако имат доказателства за наличие на ислямски екстремизъм у нас, те да замълчат и да си затворят очите.
Десислав Чуколов: Ще ви кажа основната причина, че когато се повдигне този въпрос, една огромна група коментатори почват да казват: „Ау, нарушава се етническия мир. Нека да бъдем толерантни". Защо да бъдем в такава степен толерантни, след като към нас не са толерантни, след като в центъра на София - европейска София, на европейска България, се разпространява радикален ислямизъм в тая джамия? Когато отиде някой да им направи забележка, когато отиде някой да ги помоли да намалят звука на джамията, какво се получава? Камъни и ето това се получава от толерантност - обезобразен народен представител. Това се получава - хора, които размахват ножове в центъра на София. Мирно молещи се хора.
Водеща: Още веднъж ще ви попитам. Нали правите разлика между радикалния ислям и човек с нож? Има огромна разлика между това.
Десислав Чуколов: Кой отива да се моли в джамията с нож?
Водеща: Защото ако вие в петък се бяхте изправили срещу радикалния ислям, повярвайте ми, с цялото си уважение към вашата депутатка Деница Гаджева, но това, което се случи на брадичката й, щеше да е най-малкото. Ако вие в петък се бяхте изправили срещу радикалния ислям.
Десислав Чуколов: Хора, които хвърлят камъни, хора, които крещят „Аллах Акбар", хора, които размахват ножове, молейки се мирно, нали, толерантно, молейки се мирно с ножове. Тези хора какви са? Не са екстремисти така ли? Хора, които разпространяват незаконна литература, хора, които искат в България да властва Шериата, те какви са?
Водеща: Имате конкретни доказателства за всичко това?
Десислав Чуколов: Абсолютно вярно, абсолютно.
Водеща: Добре, г-н Минчев, вашият поглед към случилото се по време на петъчната молитва. „Атака" срещу радикалния ислям ли се изправи тогава или бяхме свидетели на нещо друго?
Огнян Минчев: Не мисля, че бяхме свидетели на нещо друго. Аз бих искал да започна с една уговорка, за да не си помисли някой, че хората, които протестират срещу това, което се случи в петък, заемат една изцяло позиция на подкрепа за случващото се в джамията, в смисъл такъв - граждански обсъждания и политически решения за това колко силни трябва да бъдат високоговорителите на минарето трябва да се проведат, решение трябва да се вземе.
Десислав Чуколов: От 2006г...
Огнян Минчев: Трябва да се вземе решение също така докъде може да се разпростира молитвеното пространство на джамията, предвид и на звука и на молитвеното пространство на джамията, като се има предвид, че това е в центъра на София - политически, географки и всякакъв друг център на града и т.н. това обаче не означава, че това, което се случи в петък може да се толерира или може по някакъв начин да се обяснява с ислямизъм. Проблемът има както граждански, така и чисто човешки измерения.
На първо място аз бих искал да попитам госпожа Фандъкова и отговорните лица в общината на какво основание са издали разрешение за тази акция на „Атака" предвид обстоятелството, че първото условие за подобно разрешение е да няма предпоставки за конфликт между две групи, изповядващи различни ценности или различни възгледи по даден проблем. Самото разрешаване на протеста по време на петъчната молитва там от общината е предпоставка за провокация.
На второ място аз лично не мога да приема, категорично не мога да приема обстоятелството, че може да има и ислямистка литература и хора, които са дошли с ножове и т.н. Основната група хора, които са отишли там, са отишли на молитва. Вижте, човешките измерения са изключително категорични. Не зная чия е поговорката „Човек като пие вода и змията не го закача". Не зная от къде, от коя култура е дошло, може би пред всички култури е минало твърдението, че „Човек,който прави любов, не бива да бъде закачан." „Човек, който говори с Бога, не бива да бъде закачан." Не бива да бъде провокиран, не бива да бъде изкарван от състоянието си на молитва с цел определена провокация. А още повече сега нека да бъдем ясни, „Атака" през последните две години беше свързана, хайде да го кажем мекичко, беше много тясно свързана с властта. Макар че...
Десислав Чуколов: По какъв начин тясно свързана с властта? Нито е управлявала „Атака", нито е имала министър...
Огнян Минчев: Подкрепяше правителството, управлението...
Десислав Чуколов: Нито е имала някакви хора, разположени на...
Огнян Минчев: Нямате, тъй като ГЕРБ, поради взаимоотношенията си с ЕНП...
Десислав Чуколов: Безкористна подкрепа се нарича това...
Огнян Минчев: ... и не пожела да ви включи. Така или иначе в продължение на две години вие подкрепяте безусловно управлението.
Десислав Чуколов: Безкористно е думата, безкористно.
Огнян Минчев: И сега в предизборния период, когато трябва да се натрупват определени дивиденти, започват едни...
Десислав Чуколов: Това, протести...
Огнян Минчев: Започват едни акции, които в крайна сметка трябва да привлекат към „Атака"...
Десислав Чуколов: Може ли да отговоря на това обвинение?
Огнян Минчев: Хората, които имат по-радикални възгледи.
Десислав Чуколов: Веднага искам да ви отговоря.
Огнян Минчев: Вижте, нека да...
Десислав Чуколов: ...да отговаряме, защото и аз мога да ви отговоря.
Огнян Минчев: За една седмица се случи „разговорът" на г-н Сидеров и с посланик Уорлик. Развалихте празника на батачани. Сега се случи това на джамията....
Десислав Чуколов: Момент, момент, празник....
Огнян Минчев: Сега това случайност ли е?
Десислав Чуколов: Когато се отбелязва заколването на 3000 православни християни -светци, това не е празник. Това трябва да е ден за възпоменание...
Огнян Минчев: Това е духовен празник за обявяването на тези хора за светци.
Десислав Чуколов: ...а не на такъв празник да има мажоретки, да има кебапчета. Защо не празнуват, отбелязват Холокоста по този начин с кебапчета и с мажоретки. Хайде малко по-сериозно...
Огнян Минчев: Аз мисля, че...
Десислав Чуколов: Само да ви отговоря на това...
Огнян Минчев: Аз мисля, че обществеността на град Батак има достатъчното право отговорно да определи как да ....
Десислав Чуколов: Начело с пияния кмет, забравих му името, на Батак. Те определят, обаче нека да ви отговоря на тези ваши обвинения...
Огнян Минчев: Вижте, вие си присвоявате правото на морален и естетически арбитър в множество направления, включително за това кой как да се моли в...
Десислав Чуколов: Ние сме си го извоювали това право. Само да ви кажа...
Огнян Минчев: Не може да си извоювате правото на тероризирате хората.
Десислав Чуколов: Само да ви кажа нещо, не бяха започнали да се молят. Мирните мюсюлмани, когато размахваха ножове, още не се молеха. Али Юзеиров, ето го, виждате го тук на тази снимка, всеизвестен в България мюсюлмански екстремист, ето той още не е започнал да се моли, когато беше в...
Огнян Минчев: Хайде да съкратим разговора. Ако ще Осама бин Ладен, Бог да го прости, да е бил там, нямате право да нахлувате и да разваляте абсолютно легитимен религиозен ритуал.
Десислав Чуколов: Те го убиха, като животно го убиха, той може да се е молел, Осама бин Ладен, когато влязоха американците, защо не ги критикувате.
Водеща: Г-н Чуколов, не смятате ли...
Десислав Чуколов: Петък ли беше тогава, я да видим кой ден беше.
Водеща: Г-н Чуколов, не смятате ли, че падате на нивото на Али Юзеиров, който е преследван от българските закони, чиято партия не получава регистрация.
Десислав Чуколов: За това трябва да се говори, когато ние говорим...
Водеща: Тогава защо ходите там и режете фесове и палите молитвени килими?
Десислав Чуколов: Когато обсъждаме това, ние сме лоши. Ние сме лоши, когато повдигаме темата. Не. Не сме лоши.
Водеща: Не, чуйте ме, вие не ме чувате. Питам ви защо режете фесове и палите молитвени килими, падайки на нивото на Али Юзеиров, чиято партия „Отоман" се преследва от българските закони.
Десислав Чуколов: Никакъв фес не е бил запален. Ако има някаква такава проява, това не е от представители на „Атака". Сега по никакъв начин, знаете, интелигентни и умни хора сме, хора, които са образовани, хора, които много добре знаят какво прави Али Юзеиров в петък там. Той рекуртира хора, когато е там в този петък. Това, нека службите за излязат и да го кажат. Защо трябва пак ние от „Атака" да го казваме и ние за излезем ултразлодеите на 21 век, понеже повдигаме тази тема. А тази тема за радикалния ислямизъм тепърва предстои да я обсъждаме в българското общество, защото нещата не стоят по такъв розов начин. И сега, видите ли, идвала предизборна кампания и „Атака" повдига темата. От 2006г., от 2005г., когато партия „Атака" е създадена, повдигаме тази тема. От 2006г. правим протести пред тази джамия, събираме подписи, митинги сме правили там, един инцидент е нямало. Толкова много обществени прояви сме правили, за това Столична община ни е разрешила, защото сме правили стотици прояви там.
Огнян Минчев: Две години вие подкрепяте управлението на ГЕРБ. Защо премиерът Борисов не ви подкрепи в това, което казвате...
Десислав Чуколов: Премиерът Борисов, за съжаление той каза, че ние с ДПС сме влезли в една вълна, за съжаление премиерът Борисов влиза в една група на говорене срещу „Атака", влиза в една група с ДПС, влиза в една група с БСП, със СДС. Ето, там се постави сам премиерът Борисов. Що се отнася до тази подписка, в която се събират тези подписи, в интернет се събрали, видите ли, 2000 подписа - петиция за сваляне имунитета на Волен Сидеров. Аз достатъчно добре разбирам от компютърни науки и мога да ви кажа, че половината от тези подписи са фалшиви, просто защото са от едни и същи ІР-та. Натиснете статистика там и погледнете. А само да ви кажа, че тази петиция, която ние искаме за сваляне имунитета на Ахмед Доган, имаме информация, че вчера в Русе за един час са се разписали 500 човека. В Русе. Значи, с 500 човека в час колко души са се подписали под една петиция?
Огнян Минчев: Колко души са се подписали под една петиция е отделен въпрос.
Десислав Чуколов: Така ли?
Огнян Минчев: Да. Самият факт, че може да са се подписали пет човека, но има такава петиция, защото поведението на господин Сидеров беше скандално.
Десислав Чуколов: Какво му е поведението на господин Сидеров аз не мога да разбера.
Огнян Минчев: Беше скандално. И не само в петък пред банята, пред джамията, а през цялата седмица медиите и общественото мнение се занимават с това какъв скандал е породил господин Сидеров в ресторанта с американския посланик, в град Батак, пред джамията. Защо? По същото време Доган ходи по Родопите и вдига също така скандали, прави високопарни твърдения, че без ДПС не може да се управлява. Извинявайте, целта на всичко това е да се потвърди още веднъж, че „Атака" и „ДПС" са скачени съдове. Целта на тази кампания е да се циментират двата алтернативни електората и да се получи един по-добър резултат на изборите, в което вече аз се съмнявам.
Водеща: Господин Чуколов, моля ви простичко отговорете на основния упрек на господин Минчев, че така трупате предизборен рейтинг.
Десислав Чуколов: Да. /.../ в България е от достатъчно дълго време и много добре знаете, че ДПС съществува поне 15 години повече, откакто партия „Атака" се появи. И тя тогава е била и във властта, подкрепяла е правителства ДПС и е сваляла правителства. Така че да се твърди, че са скачени съдове, извинете, но това не е коректно. И много добре го знаете това.
Огнян Минчев: Много изгодно е на ДПС това, което правите. И обратно.
Десислав Чуколов: Много изгодно е на вас да казвате, че сме скачени съдове. Това на кого родолюбивата ни дейност е изгодна или неприятна, няма никакво значение за нас. Ние си вършим нашата дейност, нашата кауза. Ние имаме кауза. Каква кауза имат ДПС, че да сравняваме нещата? Какво призвание имат? Или понеже и те са националисти, само че ислямски, турски националисти?
Огнян Минчев: Защо вашата родолюбива кауза се изостря толкова болезнено по време на предизборни кампании и затихва подозрително по време на двегодишното управление на ГЕРБ?
Десислав Чуколов: Добре, казвам ви, от 2006 година си правим протеста пред джамията. Сега се случва така, че тези ислямисти нападат нас. Вие видяхте ли, има ли снимка някой от „Атака" да хвърля камък? Има ли снимка от такива неща? Има снимки на обезобразени хора от „Атака", има снимки, които се размахват ножове, които с нож така се тръгва срещу хора на „Атака".
Огнян Минчев: Господин Чуколов, аз съм участвал в международни комисии за разследване на случаи за нападение от страна на мюсюлмански екстремисти над християни в Близкия Изток, Пакистан. Навсякъде аргументите са подобни - как мюсюлманите са били предизвикани. Навсякъде са подобни. Тоест сценарият е изключително прост. Ако вие не искахте да бъдете предизвикани, нямаше да бъдете в петък в 13.00 часа пред джамията. Можехте да отидете по всяко друго време там. А освен това, като политическа партия, парламентарно представена, имате достатъчно механизми на разположение да предизвикате обществен дебат и обществени решения, а не подобно на екстремистка група да отидете и да провокирате подобен сблъсък, защото този сблъсък, който провокирахте, в рамките на часове е обиколил света. И ако не дай си Боже се случи нещо лошо вследствие наистина на ислямски екстремизъм - екстремисти, които са научили какво е станало тук, ако се случи нещо лошо в България, това изцяло ще бъде на вашата съвест. Изцяло на вашата съвест ще бъде това.
Десислав Чуколов: Не мога да приема тези нападки.
Огнян Минчев: Как да не можете да го приемете?
Водеща: Нека господин Чуколов да отговори. Ще поемете ли тази отговорност, за която каза господин Минчев?
Десислав Чуколов: Това са глупости, въобще не искам да влизам в този тон. „Атака" била виновна. За какво е виновна „Атака"? За това, че казва истината? За това ли е виновна „Атака"? Отказвам абсолютно подобен тип съждения в мое присъствие повече да слушам подобни глупости.
Огнян Минчев: В непосредствена близост до петъчната молитва в джамията, „Атака" няма работа. Разбирам, че това не е само ваша отговорност, а и на кметството, което е позволило не зная с каква цел тази демонстрация в непосредствена близост по време на петъчната молитва.
Десислав Чуколов: Ще ви кажа защо е разрешило. Защото досега няма нито един инцидент. Нито един инцидент. Когато от „Атака" зависят нещата, няма нито един инцидент. Когато са замесени ислямски фундаменталисти, има инциденти. Само да ви кажа, лично аз преди това мероприятие, защото имахме такава информация, защото се заканваха на наши активисти тези от джамията, лично аз съм се обадил на шефовете на ІІІ и на V РПУ. Имам надлежни разговори с тях и съм им казал: очакваме провокации, моля ви, пратете хора. И какво пращат? Пращат един пътен полицай с оранжева жилетка.
Огнян Минчев: Ислямските екстремисти са обект на службите, които трябва да ги разследват, а съдът трябва да ги екстрадира.
Десислав Чуколов: Да ги екстрадира. Абсолютно вярно.
Водеща: Все пак, ако трябва да бъдем безкрайно обективни, в тази битка ваша с ислямистите бяха ранени и петима мюсюлмани, и петима служители на реда. Последен въпрос към вас - ако бъдат събрани достатъчно доказателства за насаждане на етническа омраза и проповядване омраза на религиозна основа, не само, че ще ви бъдат повдигнати обвинения, а по Закона за политическите партии партия „Атака" може да бъде забранена. Това са думи на градския прокурор на София Николай Кокинов вчера пред БНТ. Мислите ли за този вариант Б - вие, ако бъдете забранени като политическа партия?
Десислав Чуколов: Кокинов да ходи да плаши ислямските фундаменталисти, а не хората от „Атака". Какво насаждаме, по какъв начин? С какво изказване, с какво действие някой от „Атака" е предизвикал такова нещо? С думите на Огнян Минчев? Ако се вслуша в неговите думи, трябва да забрани не „Атака", трябва да забраним православните християни навсякъде по света.
Водеща: Прокуратурата няма да вземе предвид думите на Огнян Минчев, тя ще вземе доказателства.
Десислав Чуколов: То се насажда една такава атмосфера, нарочно се създава една такава атмосфера, която се използва вече предизборно.
Огнян Минчев: Господин Чуколов, вие не сте православен християнин, нека се разберем по този въпрос. Вие не сте православен християнин.
Десислав Чуколов: А какъв съм?
Огнян Минчев: Значи, аз съм православен християнин.
Десислав Чуколов: Браво.
Огнян Минчев: И като православен християнин ви казвам, че това, което направихте пред джамията, беше свинщина.
Десислав Чуколов: Свинщина?
Огнян Минчев: Абсолютно.
Десислав Чуколов: Е сега, не сте толерантен. За джамия и за свинщина говорите. Не сте толерантен към мюсюлманите.
Огнян Минчев: Не съм толерантен, но наистина това е названието. Добрият тон мога да го запазя, не можете да си играете с огъня, да си измисляте екстремисти и всякакви други с цел да получите още някой и друг глас на изборите. Трябваше през двете години на власт, когато слушкахте и папкахте, тогава да се грижите за вашите гласове на изборите.
Десислав Чуколов: Какво сме папкали? Хайде вие за папкане да не ми говорите сега. Какво сме папкали?
Водеща: Господин Чуколов, финални думи, защото трябва да приключваме.
Десислав Чуколов: Трябва да спре тази истерия, която обхожда медиите и анализаторите да се упражняват на темата „Атака" - колко е лоша „Атака". Ето това е предизборно.
Водеща: Можете ли да гарантирате, че ще спрат скандалите, в които „Атака" се въвлича?
Десислав Чуколов: Предизборно се напада „Атака". Това се случва предизборно. Нека да спре това.
Огнян Минчев: Никога не съм казвал аз нито една дума за „Атака". Радвахме се, че толкова добре се чувствате.
Десислав Чуколов: Беше ви мъчно, колкото и да ви се искаше да кажете една лоша дума, сега ви се падна шансът. Сега ви се падна да кажете лоша дума за „Атака".
Огнян Минчев: Не ми се е паднал шансът.
Десислав Чуколов: Хайде заключителните ви думи, да чуем колко е лоша „Атака" за пореден път и да ходим да си гледаме работата.
Огнян Минчев: Вижте сега, заключителните ми думи могат да бъдат само тези: ако обичате, спазвайте правилата на нормалното политическо поведение. Престанете да правите скандали. Откакто съществувате, в предизборна ситуация правите скандали с цел да си вдигате рейтинга.
Водеща: Благодаря ви за това участие. Не ми отговорихте на въпроса кога „Атака" ще спре да излиза от един скандал и да влиза в друг.
Десислав Чуколов: Когато медиите спрете да наричате истината скандал. Скандалната истина някой път предизвиква скандали. Какво да направим, да стоим и да мълчим ли? Когато в Батак например кълчат кълки за 17 май? Какво, да не ги изобличим, понеже ще стане скандал? Не, ще ги изобличим.
Водеща: Вижте сега, в петък приемам, че сте се сражавали с радикалния ислям. Само че в петък защо се сражавахте срещу едни деца, които бяха подготвили програма, така и не разбрах.
Десислав Чуколов: Тези деца бяха на 50 метра от нас. Това, че кметът е накарал няколко майки да тикнат децата да влязат по телевизията - ето, „Атака" пак е скандална.
Водеща: Добре, аз поемем отговорността на медиите, що се отнася до нас. Благодаря ви за този разговор. Както каза господин Чуколов, аз отивам да си гледам работата, на вас хубав и приятен ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

КЗП санкционира онлайн търговци на лекарства
КЗП санкционира онлайн търговци на лекарства
15:10, 18.09.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Пеевски: РСМ да се извини на България и българите
Пеевски: РСМ да се извини на България и българите
14:55, 18.09.2024
Чете се за: 01:10 мин.
Посмъртно повишиха във военно звание двамата загинали пилоти
Посмъртно повишиха във военно звание двамата загинали пилоти
14:45, 18.09.2024
Чете се за: 01:15 мин.
България е в топ 5 по ръст на туристическите нощувки в ЕС
България е в топ 5 по ръст на туристическите нощувки в ЕС
14:22, 18.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
"Таен клиент": НАП провери над 4000 обекта по морето - какви са нарушенията
"Таен клиент": НАП провери над 4000 обекта по морето - какви са нарушенията
14:07, 18.09.2024
Чете се за: 03:10 мин.
26-годишна без книжка катастрофира в дърво край Шумен, колата изгоря
26-годишна без книжка катастрофира в дърво край Шумен, колата изгоря
14:03, 18.09.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Работник пострада при инцидент в Пазарджик
Работник пострада при инцидент в Пазарджик
13:49, 18.09.2024
Чете се за: 00:35 мин.
По-топла сряда, но с повече облаци
По-топла сряда, но с повече облаци
12:48, 18.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
"Отговорни и концентрирани зад волана": Отбелязваме Европейския ден без жертви на пътя
"Отговорни и концентрирани зад волана": Отбелязваме Европейския ден без жертви на пътя
12:43, 18.09.2024
Чете се за: 01:00 мин.
Китайският културен център в София отбелязва празника Средата на есента с поредица от събития
Китайският културен център в София отбелязва празника Средата на есента с поредица от събития
12:34, 18.09.2024
Чете се за: 08:12 мин.
Питбул нападна жена и уби кучето ѝ в Бургас
Питбул нападна жена и уби кучето ѝ в Бургас
12:30, 18.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Два камиона катастрофираха на магистрала "Хемус"
Два камиона катастрофираха на магистрала "Хемус"
12:27, 18.09.2024
Чете се за: 01:22 мин.
Топ 24
Най-четени
Цецка Цачева на аудиенция при папата
Цецка Цачева на аудиенция при папата
Детски градини отказват да плащат такса смет
Детски градини отказват да плащат такса смет