НОВИНИ

Европа - пак под знака на терористичните заплахи

Терористичната заплаха беляза началото на новата година в редица европейски градове. Снощи неизвестен мъж се опита да прегази военнослужещи пред джамия във френския Валанс, а мерките за сигурност на жп-гарата в германския град Мюнхен остават засилени.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
10:33, 02.01.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

НАПАДЕНИЕ ПРЕД ДЖАМИЯ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Военнослужещи откриха огън срещу мъж, който се опита да ги прегази с автомобил пред джамия в югоизточна Франция. Един от четирима войници на пост пред храма в град Валанс е ранен, съобщи полицията. Нападателят е настанен в болница с прострелни рани. Съобщено беше, че той е на 29 години от град Лион. Мотивите за атаката остават неясни.

;

ПОВИШЕНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА ГАРАТА В МЮНХЕН

Мерките за сигурност остават повишени на основната жп гара в германския град Мюнхен. Гарата беше временно затворена в навечерието на Нова година заради сигнал за възможна атака. Часове преди полунощ германските власти са получили информация от френското разузнаване, че бойци от Ирак и Сирия планират нападение. Според полицията в баварската провинция заплахата е отминала, но пред гарата остава засилено присъствието на военни и полиция.

;

ТЕРОРИСТИЧНАТА ЗАПЛАХА В БЕЛГИЯ

Белгийските власти освободиха трима задържани във връзка със заговор за атентат на Нова година. 6-ма души общо бяха арестувани на седем места във и около Брюксел вчера. Конфискувани бяха компютри, мобилни телефони и оборудване за еърсофт - спорт, подобен на пейнтбола, при който се използват оръжия, изстрелващи пластмасови топчета. Властите смятат, че някои бойци практикуват еърсофт като тренировки за потенциални атентати. Заради заплахата Брюксел отмени празничната заря и тържествата в центъра на града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арт щрихи с Галя Крайчовска - филмите на 2016 г.
Арт щрихи с Галя Крайчовска - филмите на 2016 г.
Приливът от бежанци към Европа продължава, въпреки зимата
Приливът от бежанци към Европа продължава, въпреки зимата