НОВИНИ

Обама срещу оръжията

Американският президент Барак Обама заяви в новогодишното си обръщение, че ще предприеме едностранни действия и ще прескочи Конгреса, за да се справи с проблема с въоръженото насилие в страната.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
10:11, 02.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Липсата на подкрепа от Конгреса за разумни закони за оръжията е най-голямото неудоволетворение за президенсткия му мандат, заяви Обама. Очаква се държавният глава да срещне остра съпротива. На фона на изказването на Обама в Тексас се събраха да отпразнуват нов закон, влязъл в сила от началото на 2016-та година, който позволява открито да се носи оръжие. Миналият месец полицейски началник в Тексас предупреди Обама, че опитите му да разоръжи американците могат да предизвикат революция.

;
Барак Обама, президент на САЩ: Защото получавам много писма от родители, учители, деца. Писма от собстевинци на оръжия, които тъжат заедно с нас след всяка поредна трагедия. Оръжейното лоби е шумно и добре организирано, всички ние ще трябва да сме също толково страстни и добре организирани в опитите си да защитим децата ни. Работа на гражданите е да се изправят и да се борят за промяната, която искаме да постигнем. Надявам се да се присъедините към мен, за да направим Америка по-безопасна за всички наши деца.
;

Коментар по темата четете в редакционния блог на Тоня Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приливът от бежанци към Европа продължава, въпреки зимата
Приливът от бежанци към Европа продължава, въпреки зимата
Няколко незабравими мига от Нова година (СНИМКИ)
Няколко незабравими мига от Нова година (СНИМКИ)