НОВИНИ

Гръцките фермери преместиха протестите в Атина

Гръцките фермери тръгват с трактори и автобуси към площад Синтагма в центъра на гръцката столица, за да продължат протестите си срещу вдигането на данъците и пенсионните осигуровки, съобщава агенция АНА-МПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:01, 07.02.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
гръцките фермери преместиха протестите атина

Решението за преместването на протестите в Атина е било взето единодушно на днешна среща в Никеа с участието на представители, излъчени от 68 фермерски блокади в страната. Производителите се готвят да "лагеруват" поне два дни в централната част на столицата.

От утре те са решили да засилят протестите и да държат блокирани за повече часове пътните артерии в страната. Фермерите са отказали да участват в среща, насрочена за вторник в парламента от министъра на аграрното развитие. Те продължават да настояват за оттегляне на законопроекта за данъчните и пенсионни промени, за премахване на взетите досега данъчни мерки, валидни за отрасъла, за уреждане на лошите кредити и други.

Земеделците искат още да бъдат съставена междупартийна комисия на най-високо ниво, която да се заеме с решаването на аграрния въпрос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Корея откри обтекателя на севернокорейската ракета
Южна Корея откри обтекателя на севернокорейската ракета
Гръцката полиция арестува българин за трафик на мигранти
Гръцката полиция арестува българин за трафик на мигранти