НОВИНИ

Китайските власти коригираха броя на жертвите на свлачището на 10

Китайските спасителни екипи днес извадиха телата на десетима загинали от земните маси, свлекли се вчера призори върху планинското село Синмо в югозападната провинция Съчуан, 93 души все още се издирват, предадоха световните агенции.

китайските власти коригираха броя жертвите свлачището
bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 25.06.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Местните власти потвърдиха намирането на 10 тела и опровергаха вчерашната информация за 15 загинали. Така броят на изчезналите бе сведен до 93 спрямо 118 преди това, уточни Франс прес.
Не е ясно дали въпросните 25 души са спасени или просто не са били на мястото на стихията, отбелязва Ройтерс. Двойка и двумесечното ѝ бебе са единствените намерени живи часове след бедствието. Според жител на съседно село, включил се в спасителната операция, мащабът на свлачището е безпрецедентен.
Свлекли са се около 18 милиона кубични метра земя и скална маса, което се равнява на над 7200 басейна с олимпийски размери. Някои са паднали от височина 1600 метра, посочва Асошиейтед прес.
Въпреки опасността от още свличания районът се обследва от около 3000 спасители със специална апаратура и обучени кучета.
В Китай седмици наред валят летни дъждове, които причиниха наводнения и свлачища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар във влак на гара Горна Оряховица
Пожар във влак на гара Горна Оряховица
Зърнопроизводителите са притеснени за реколтата си заради градушките
Зърнопроизводителите са притеснени за реколтата си заради градушките