НОВИНИ

Коафьоргейт във Франция

С военен парад и при засилени мерки за сигурност Франция отбеляза националния си празник - Денят на превземането на Бастилията. По Шан-з-Елизе дефилираха военни от Австралия и Нова Зеландия и маорски воини, в традиционното си бойно облекло.

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:34, 14.07.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Днес президентът Оланд заяви, че няма да бъде удължавано извънредното положение, въведено след атентатите в Париж. В ТВ интервю Оланд отхвърли и упреците по повод скандала с неговия фризьор.

Разкритията на "Канар аншене" бяха наречени "Коафьоргейт". Оказа се, че президентът Франсоа Оланд не случайно е с идеална прическа. Неговият фризьор получава 9 895 евро на месец, сочи трудовият договор, публикуван от сатиричния вестник. Заплатата е само с 5000 евро по-малка от тази на държавния глава. Към нея има и надбавки. Разбира се, всичко е за сметка на данъкоплатците.

;

Днес Франсоа Оланд отхвърли критиките и изтъкна икономиите по време на мандата си.

Франсоа Оланд, президент на Франция: Намалих бюджета на Елисейския дворец от 109 млн. евро през 2012-а на 100 млн. Съкратих 10% от персонала.

Президентът беше запитан по темата, след като с каламбури и фотомонтажи французите изляха емоциите си в социалните мрежи. Социалистът Оланд искаше да го виждат като обикновен човек, за разлика от екстравагантния му предшественик Саркози. Фризьорската афера разрушава окончателно този образ, но рейтингът на Оланд и без това е рекордно нисък, заради далеч по сериозни проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна - домакин на Международен балетен конкурс
Варна - домакин на Международен балетен конкурс
Около 3000 души в България вече са част от манията POKEMON GO
Около 3000 души в България вече са част от манията POKEMON GO