НОВИНИ

"Лебедово езеро" с премиера на сцената на Античния театър в Пловдив

Премиера на "Лебедово езеро" с хореограф знаменитият Константин Уралски постави началото на фестивала OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив.Вижте повече в прякото включване на Владислав Севов.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
20:48, 20.07.2019
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Още преди началото на премиерното представление на "Лебедово езеро" с хореографията на Константин Уралски, Античният театър вече е наситен с публика. Такава е обичайната гледка преди спектаклите от фестивала OPERA OPEN, но към балетните спектакли от такава висота интересът на публиката е подчертан.

Основно въздействие за този нтерес оказва името на Константин Уралски, започнал кариерата си в Болшой театър, а впоследствие облагородил с висока класа ред театри в Европа, в САЩ и в Латинска Америка.

Той признава, че обича България и тази година това е второто му артистично гостуване тук, след като скоро постави "Лешникотрошачката" в Старозагорската опера.

Очаквани са и интерпретациите на премиер солистите на Московския академичен музикален театър Ксения Шевцова и Дмитрий Соболевский, и на Никола Хаджитанев - солист на Софийската опера и балет, заедно с многонационалната танцова трупа на Пловдивската опера.

Всички те ще изпълнят вероятно най-известното балетно произведение с музика на живо - оркестърът на Пловдивската опера ще е под диригенството на Валери Воронин.

Спектакълът е едно от очакваните заглавия във внушителното съдържание на фестивала тази година. След броени дни, на 26 юли е представелието на Вердиевия "Отело" с Хосе Кура в централната роля. Аржентинският артист е обявен в Метрополитън опера за четвъртия тенор в сета след Павароти, Доминго и Карерас и е един от най-търсените за ролята на Отело вече над 20 години.

OPERA OPEN продължава и през втората половина на август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас на 59 години: Как се прави информационната емисия на БНТ
"По света и у нас" на 59 години: Как се прави информационната емисия на БНТ
50 години след стъпването на Луната: Новата цел на учените е Марс
50 години след стъпването на Луната: Новата цел на учените е Марс