НОВИНИ

На пряката линия: Владимир Путин

След двуседмично обобщаване на стотици хиляди въпроси, дошли по телефон и интернет, след репетиции с участниците - започва "Пряката линия" с президента на Русия. В студиото край Кремъл са чиновници, журналисти, звезди от театъра и киното. На живо се предава от ферми и заводи, включително оръжейни.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
17:48, 14.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:44 мин.
По света

Първите въпроси говорят за тревогите на руснаците - защо растат цените, защо трети месец не изплащат заплати в автомобилен завод, в черната или бялата зона се намира руската икономика? Президентът е оптимист.

Владимир Путин: В сивата ... Ще кажа защо - защото проблемите още не са решени, но въпреки това тенденциите са положителни... ако харчим, както миналата година, ще запазим резервните фондове още минимум 4 години.

Путин говори и по външната политика - каза, че в Сибир е по-безопасно, отколкото в Европа, посъветва Запада да окаже по-силен натиск на Украйна за изпълнението на Минските споразумения, в Сирия - заплахата от тероризъм остава. И дори отговори на въпрос, изпратен от.. 12-годишната Варя:

;

Въпрос: Миналата година казахте, че бихте спасил потъващия Обама. А ако сега потъваха Порошенко и Ердоган, кого бихте спасил първи?

Владимир Путин: Варя, поставяш ме в трудно положение. Дори не знам какво да кажа. Май това - ако някой е решил да потъва, вече е невъзможно да бъде спасен. Разбира се, сме готови да подадем приятелска ръка на всеки наш партньор, ако той сам иска това.
;

Путин не отказа да поговори и за Барак Обама. Александър от Дубна го попита как би коментирал признанието на американския президент, че главната му грешка е била Либия.

Владимир Путин: Първо, това за пореден път потвърждава, че настоящият президент на САЩ е порядъчен човек. Говоря без всякаква ирония, защото не е лесно да се каже такова нещо. Още като сенатор Обама критикуваше тогавашната администрация за действията в Ирак. Но за съжаление като президент допусна същите грешки, за които говореше, в Либия. Правилно е, много е добре, че моите колеги имат мъжеството да правят такива изявления. Не всеки би могъл. Такова нещо може да направи само силен човек. Това е хубаво. Лошото е, че веригата от грешки продължава. САЩ за малко не допуснаха същата грешка в Сирия, още не е ясно как ще завърши всичко. Но искам да ви обърна внимание, че в последно време успяхме със САЩ да избегнем това, да работим за позитивно решение.

Въпрос: Александър От Дубна пита как бихте коментирали признанието на Барак Обама, че главната му грешка е била Либия?

Владимир Путин: "Първо, това за пореден път потвърждава, че настоящият президент на САЩ е порядъчен човек. Говоря без всякаква ирония, защото не е лесно да се каже такова нещо. Още като сенатор Обама критикуваше тогавашната администрация за действията в Ирак. Но за съжаление като президент допусна същите грешки, за които говореше, в Либия. Правилно е, много е добре, че моите колеги имат мъжеството да правят такива изявления. Не всеки би могъл. Такова нещо може да направи само силен човек. Това е хубаво. Лошото е, че веригата от грешки продължава. САЩ за малко не допуснаха същата грешка в Сирия, още не е ясно как ще завърши всичко. Но искам да ви обърна внимание, че в последно време успяхме със САЩ да избегнем това, да работим за позитивно решение.

Тази пряка линия се състоя вече за 15-а година - за някои демонстрация на популярността на президента, за други - телевизионен спектакъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат охранителни канали в Аспарухово
Изграждат охранителни канали в "Аспарухово"
Община Пловдив ще прави търг за паркиране пред жилищните блокове
Община Пловдив ще прави търг за паркиране пред жилищните блокове