САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Броят на ранените при взрив пред жилищна сграда в Швеция достигна 25

Шведската полиция разследва експлозия с неустановен произход в южния град Лѝншьопинг. Съобщава се за 25 леко ранени. Засега властите изключват тероризъм.

от БНТ
15:42, 07.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Мощна експлозия е помела прозорците и балконите на пететажен жилищен блок в Лѝншьопинг, град с население 105 хиляди души, на около 180 километра югозападно от Стокхолм.

Повредени са и околните сгради. В полицията са получени множество сигнали. На място е изпратена сапьорска част, районът е отцепен в радиус от няколко пресечки.

Всички пострадали са с леки наранявания без опасност за живота.

Портус Йохансон - очевидец: Бях под душа, когато чух силен взрив и сградата се разтресе. Беше като удар от гръм. Първо помислих, че не е нещо сериозно, но когато слязох по стълбите видях много поражения. Входът беше отнесен. Навсякъде имаше пожарникари и полиция и трябваше да напуснем района.

Пострадали са общо 109 апартамента, много от обитателите им няма да могат да прекарат нощта в собствените си легла. Според шведската преса причината е изтичане на газ от машина за напитки в близък ресторант от верига за бързо хранене.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тука има, тука нема… дата
Тука има, тука нема… дата
Иновативен проект ще следи над 700 болни българи от дистанция
Иновативен проект ще следи над 700 болни българи от дистанция