НОВИНИ

Броят на ранените при взрив пред жилищна сграда в Швеция достигна 25

Шведската полиция разследва експлозия с неустановен произход в южния град Лѝншьопинг. Съобщава се за 25 леко ранени. Засега властите изключват тероризъм.

bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 07.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Мощна експлозия е помела прозорците и балконите на пететажен жилищен блок в Лѝншьопинг, град с население 105 хиляди души, на около 180 километра югозападно от Стокхолм.

Повредени са и околните сгради. В полицията са получени множество сигнали. На място е изпратена сапьорска част, районът е отцепен в радиус от няколко пресечки.

Всички пострадали са с леки наранявания без опасност за живота.

Портус Йохансон - очевидец: Бях под душа, когато чух силен взрив и сградата се разтресе. Беше като удар от гръм. Първо помислих, че не е нещо сериозно, но когато слязох по стълбите видях много поражения. Входът беше отнесен. Навсякъде имаше пожарникари и полиция и трябваше да напуснем района.

Пострадали са общо 109 апартамента, много от обитателите им няма да могат да прекарат нощта в собствените си легла. Според шведската преса причината е изтичане на газ от машина за напитки в близък ресторант от верига за бързо хранене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тука има, тука нема… дата
Тука има, тука нема… дата
Иновативен проект ще следи над 700 болни българи от дистанция
Иновативен проект ще следи над 700 болни българи от дистанция