НОВИНИ

Шофьорът в Мелбърн е действал преднамерено, според полицията

Австралийската полиция смята, че шофьорът, който прегази пешеходци в центъра на град Мелбърн, е действал преднамерено, но мотивите му засега не са известни. „Смятаме, че действията му са били преднамерени”, цитира представител на полицията радио Ей Би Си. Шофьорът е ранил 15 души като повечето от тях получават помощ на място, съобщиха от службата за бърза помощ. Телевизионният канал „Скай нюз Австралия” съобщи, че има малко дете с тежка рана на главата.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:50, 21.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Инцидентът станал в пиков час на едно от най-натоварените кръстовища в Мелбърн, близо до жп гара. Очевидци разказват, че колата не спряла на червен светофар и се врязала с висока скорост в пешеходците. Все още не са ясни мотивите на шофьора. Няма информация и за втория задържан.

Хора, които са били в района разказват, че инцидентът продължил около 15 секунди. 13 души са откарани в болници. Сред пострадалите има малко дете, което е получило наранявания на главата.

През януари в същия район автомобил се вряза в пешеходци. Тогава загинаха 6 души, а над 30 бяха ранени. Разследването установи, че не става дума за терористичен акт. А шофьорът беше осъден за убийство.

След инцидента тогава бяха въведени мерки, за да бъдат предотвратени подобни трагедии и на много места в града бяха издигнати бетонни ограждения. След случилото се днес, в Мелбърн бяха засилени мерките за сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на медицински сестри във Велико Търново
Недостиг на медицински сестри във Велико Търново
Ферибот с 251 пътници потъна край Филипините, има жертви
Ферибот с 251 пътници потъна край Филипините, има жертви