НОВИНИ

14 души са задържани по подозрение за търговия с вот във Варненско (СНИМКИ)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:33, 11.11.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

14 души са задържани по подозрение за търговия с вот, научи "По света и у нас". Днес е проведена специализирана полицейска операция в общините Провадия, Белослав, Долен Чифлик, както и във Варна. Арестуваните са познати на полицията.

В хода на операцията са обискирани кметствата в четири села в община Провадия. На входовете към населените места служители на полицията и жандармерията проверяваха преминаващите автомобили. Претърсени са още 25 адреса, много автомобили и офиси.

Намерени са над 100 000 лева в различни валути и тетрадки с описани имена на населени места, списъци с лични данни. Освен това - мобилни телефони, лаптопи, флашки и агитационни материали за определена политическа партия.

В тетрадка с описани 48 000 лв. за община Аврен, за община Провадия обща стойност - 146 000 лв., за община Белослав - 15 400 лв., за община Дългопол - 23 100 лв., като общата сума възлиза на 231 800 лева.

Според наши източници работата продължава с претърсване в кметствата в селата в Петров дол, Блъсково, Бозвелийско и Градинарово, с цел проверка на постъпили данни в полицията, че кметове са оказвали натиск да се гласува за определена партия.

"Намерени са при претърсванията и са иззети списъци с имена и ЕГН-та. Списъци на населени места по общини, като към всяка община е отбелязана съответна сума пари", обясни ст. комисар Атанас Михов, директор на Областната дирекция на полицията във Варна.

При акцията няма арестувани кметове на населени места.

"В един от домовете са намерени и незаконно притежавани боеприпаси. Всички лица, които са задържани, са свързани по един или друг начин помежду си", каза още ст. комисар Михов.

Очаква се да бъдат задържани и други по подозрения в купуване на гласове. Операцията продължава.

По темата работиха: Йоана Миланова, Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо може да си тръгне от Юнайтед по-рано от очакваното
Роналдо може да си тръгне от Юнайтед по-рано от очакваното
Шефът на "Сиела Норма" е повикан на разпит в МВР
Шефът на "Сиела Норма" е повикан на разпит в МВР