НОВИНИ

14-годишно дете е в болница след бой в училище

Снимка: pixabay.com
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Цанка Семерджиева
17:08, 30.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тийнейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи.

Около 14.00 ч. в двора на училището децата играят футбол. Става спречкване между битото дете и него съученик. Малко по-късно, когато се прибират в сградата, 14-годишният е нападнат от близки на другото момче.

"Те две деца чужди, не са от училището, на възраст 17 - 18 години, влизат в училището и го налагат", разказа Антон Атанасов - дядо на битото дете.

Всички влизат в училище, а битото дете остава в клас и си пише домашните. Дядото, който е и настойник на момчето, разбира за случая, когато то се прибира с училищния автобус. Води го в болница и го настаняват в неврохирургия в добро състояние.

"Детето е бито в 14.00 часа следобед в училището, те го докарват в 16.00 часа, пребито с железен бокс по лицето, тука на челото и по ушото", разказва още дядото.

От училището обясняват, че случаят е прецедент, а учителят не разбрал, че състоянието на битото момче е толкова сериозно.

"Правилата са - учителят трябва да вземе детето и да го закара на лекар, така постъпваме, но учителят е подценил случая, помислил е, че не е сериозно щом детето се чувства добре", заяви Валя Димитрова - директор на ОУ "Любен Каравелов" в с. Узунджово.

Днес в отдел "Закрила на детето" се проведе среща между институциите, които имат отношение към случая.

"От наша страна ние ще работим със случая на детето, ще му бъде предоставена подкрепа, работа със специалисти и ще бъдат насочени със семейството към центъра за обществена подкрепа", каза Зара Костадинова - директор "Закрила на детето" в Хасково

Семейството на битото дете обмисля да го премести в друго училище.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищният отбор на ГПЧЕ "Симеон Радев" в Перник събра необходимата сума да участва на световното училищно първенство по футбол
Училищният отбор на ГПЧЕ "Симеон Радев" в Перник събра необходимата сума да участва на световното училищно първенство по футбол
Франсиско Серундоло отстрани Александър Зверев и ще играе на четвъртфиналите на турнира ATP 1000 в Мадрид
Франсиско Серундоло отстрани Александър Зверев и ще играе на четвъртфиналите на турнира ATP 1000 в Мадрид