НОВИНИ

Александър Димитров: Голяма прокоба тегне над младежкия национален отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:35, 16.11.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
александър димитров голяма прокоба тегне младежкия национален отбор
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор за младежи до 21 години Александър Димитров очаквано беше разочарован след нулевото равенство срещу Молдова в мач от квалификациите за Евро 2023.

В интервюто след последния съдийски сигнал пред нашата камера Димитров сподели, че неговия отбор е търсил повече гола и не е останал изненадан от защитната игра на съперника.

"Играхме добре и търсихме гола. Бяхме разузнали противника и знаехме, че няма да имаме много пространства. Затова търсихме атаки по фланга и удари от средна и дълга дистанция. Единствено не ни се получи играта през центъра с бързите двойни подавания. Отбелязахме и гол, който ни отмениха, ударихме греда", започна специалистът.

Младежкият селекционер продължи с думите, че над тима на "лъвчетата" от години тегне голяма прокоба, давайки примери със ситуации от последните няколко мача.

"Голям малшанс и донякъде несправедливост. Смачкваш Уелс първите 30 минути, после грешка и се случва този резултат (Уелс ни победи като гост с 4:0). Срещу Швейцария допуснахме нелеп гол, после не ни зачетоха на нас редовен гол. На Нидерландия им зачетоха гол, въпреки че топката беше излязла. Насъбраха се много такива фактори все едно има някаква голяма прокоба, която тегне над младежкия национален отбор от години насам", коментира Александър Димитров.

Специалистът все пак разкритикува своите футболисти за липсата на концентрация при при последния пас и завършващия удар.

"Критики имам относно завършващия удар и последния пас. И при двете трябваше да има повече концентрация. Както казах, освен атаките по фланга, тренирахме и бързи двойни подавания през центъра, защото така се разбива един защитен блок от 9-10 наредени човека", сподели след двубоя българският наставник.

Запитан относно появата в отбора на юношата на Фулъм Силвестър Джаспър, Димитров разкри, че с неговия щаб наблюдават и други футболисти с българско потекло, които могат се включат в тима в бъдеще.

"Наблюдаваме и много други момчета, които са с българско потекло. Такъв например е Лукас Петков, който за съжаление няма български паспорт и правим всичко възможно да му извадим нужните документи, за да може да играе. Днес виждате Йоан Стоянов дебютира, Велислав също. Част от работата на младежкия национален отбор е да намира такива състезатели и да ги интегрира", завърши 45-годишният специалист.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При 100% обработени протоколи: ПП - 25,67%, ГЕРБ - 22,74%, Радев - 49,41%, Герджиков - 22,82%
При 100% обработени протоколи: ПП - 25,67%, ГЕРБ - 22,74%, Радев - 49,41%, Герджиков - 22,82%
Окончателни резултати: Балотаж за президент в неделя, Радев 49.41% - Герджиков 22,82%
Окончателни резултати: Балотаж за президент в неделя, Радев 49.41% - Герджиков 22,82%