НОВИНИ

Антоанета Костадинова: Беше важно да спечеля квота за Париж 2024 още през миналата година

антоанета костадинова беше важно спечеля квота париж 2024 миналата година
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 12.02.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Още
Слушай новината

Сребърната ни медалистка от Летните олимпийски игри в Токио в спортната стрелба Антоанета Костадинова даде интервю за предаването "Арена спорт", в което разкри какви са целите ѝ през настоящата година особено след спечелването на квота за Игрите в Париж през 2024 година.

Пред БНТ състезателката от Търговище разкри, че гарантирано място във френската столица със сигурност ѝ дава свобода да избере надпреварите, в които да участва през тази година, но въпреки това тя не крие амбициите си да се бори за медали на тези надпревари.

"Годината беше успешна за мен. Целта беше квота за Париж 2024 и успях да я постигна. Беше наистина важно да я спечеля толкова рано, за да мога през тази година да си избера състезанията, на които да участвам. Решихме, че е най-разумно да участвам на европейското първенство, след това на европейските игри, купата в Баку и световното първенство", сподели Костадинова.

"Не отивам на разходка там (европейското и световното). Надявам се да направя добра подготовка и ще дам всичко от себе си. Както винаги класирането на финал би било успех за мен, а оттам нататък всичко може да се случи. Четвъртото място на последното световно беше най-щастливото за мен, защото ми донесе квота за Олимпиадата. Живот и здраве тази година ще се опитам да се преборя и за медал", допълни родната състезателка.

Антоанета Костадинова се върна и към спомените си от Игрите в Токио, когато тя осигури на България първото отличие от форума, а след това мнозина от родните спортисти разкриха, че именно нейното представяне ги е вдъхновило за техните изяви в японската столица.

"Наистина се чувствам страхотно, че съм успяла да дам тласък и вдъхновение на такива спортисти, такива хора. Имам много мили спомени от всяка една Олимпиада до момента. Наистина там откриваш едни сродни души. Ние всички там сме от различни спортове, но общата ни цел е да представим България по възможно най-добрия начин. Това ни събира като отбор", сподели сребърната ни олимпийска медалистка.

Цялото интервю с Антоанета Костадинова гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камен Златков с рекордно класиране в Европейската купа
Камен Златков с рекордно класиране в Европейската купа
Поредна дарителска акция в Русе за пострадалите в Турция и Сирия
Поредна дарителска акция в Русе за пострадалите в Турция и Сирия