НОВИНИ

Бивш съотборник на Дешан го упрекна за провала на Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:14, 05.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
бивш съотборник дешан упрекна провала франция
Слушай новината

Световният и европейски шампион с Франция Бишенте Лизаразу разкритикува своя бивш съотборник и настоящ селекционер на "петлите" Дидие Дешан след отпадането на отбора на 1/8 финалите на УЕФА Евро 2020 след загуба от Швейцария.

Килиан Мбапе и компания пропиляха аванс от 3:1 в редовното време и в крайна сметка отстъпиха след изпълнение на дузпи.

Според Лизарузи Дешан е направил две основни грешки: нарушил е хармонията в тима с връщането на Карим Бензема и също така е пренатоварил играчите по време на тренировките.

"Вкарването на Бензема обратно в състава остави Оливие Жиру на пейката. Кингсли Коман също седна сред резервите, а вероятно тази промяна отне и част от блясъка на Антоан Гризман. Всичко това доведе до смущения в играта на тима, който беше известен с хармонията си. Как така сега се провали отбор, който вероятно е по-силен от онзи през 2018-а година?", попита реторично бившият играч на Бордо и Байерн Мюнхен.

Като допълнение Лизаразу нападна селекционера и за тренировъчния процес, споделяйки, че селекционерът е натоварвал твърде много своите играчи в момент, когато те са имали нужда от почивка.

"Освен това тимът се оказа изморен още на старта на първенството. Разбрахме, че тренировките на Дешан са били доста тежки в моменти, когато за футболистите вероятно е било по-добре да имат повече време за възстановяване."

Все пак бившият френски национал заяви, че според него Дешан трябва да продължи да води Франция: "Ако той има достатъчно енергия, че да продължи напред, трябва да получи нов шанс."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават достъпа до НДК на 8 и 9 юли
Ограничават достъпа до НДК на 8 и 9 юли
Задържаха трима за купуване на гласове, имали списъци с 28 000 избиратели
Задържаха трима за купуване на гласове, имали списъци с 28 000 избиратели