НОВИНИ

Бивша легенда на Валенсия ще спасява „прилепите“ от изпадане

бивша легенда валенсия спасява bdquoприлепитеldquo изпадане
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 14.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Закъсалият тим на Валенсия назначи бившия полузащитник на тима Рубен Бараха за нов старши треньор, като пред него стои задачата да спаси отбора от изпадане. „Лос Че“ уволни Дженаро Гатузо през януари, преди да назначи члена на треньорския щаб Воро за осми път като временен наставник.

Въпреки че Воро потвърди, че планът за него е да остане начело на „прилепите“ до края на сезона, три последователни поражения принудиха Валенсия да направи промяна. Клубът от източното крайбрежие е на 18-а позиция, на точка от спасителния бряг, като има цели 11 загуби в 21 мача до момента в Ла Лига.

„Един от най-успешните и титулувани играчи в историята на Валенсия, Бараха знае изконните ценности на клуба и се завръща у дома като треньор, за да допринесе със своя професионализъм и отдаденост. Той се превърна в легенда през 2000-те, допринасяйки за спечелването на две титли на Ла Лига, Купа на УЕФА, Суперкупа на Европа и Купа на Краля“, се казва в изявление на Валенсия. Хиляди привърженици протестираха срещу управлението на клуба от бизнесмена Питър Лим в събота, като не бяха на трибуните на „Местая“ до 19-та минута на мача с Атлетик Билбао, загубен с 1:2.

47-годишният Бараха има 364 мача за Валенсия между 2000-2010, като е изиграл и 43 мача за националния отбор на Испания. Треньорската му кариера е по-обикновена, с кратки престои в Елче, Райо Валекано, Спортинг Хихон, Тенерифе и за последно Сарагоса през 2020, изкарвайки по-малко от три месеца начело на тима. Валенсия триумфира за последно в Ла Лига през 2004, десетилетие преди Лим да поеме управлението на клуба. Откакто сингапурският магнат пристигна при „прилепите“, клубът е назначил 16 различни мениджъри, включително шест пъти Воро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигат заплатите на работещите в "Български пощи"
Вдигат заплатите на работещите в "Български пощи"
Хаос с изплащането на пенсиите на хора с изтекли ТЕЛК решения
Хаос с изплащането на пенсиите на хора с изтекли ТЕЛК решения