НОВИНИ

Болниците в Разград очакват помощ от училищните медици

служители болницата имат вина случая пациенти covid отделение пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 27.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.

Медиците от училищата да помогнат на болниците в Разград и Исперих, апелираха от местния Областен кризисен щаб за борба с коронавируса.

Причината е, че здравните заведения са претоварени, заразени са лекари и медицински сестри, персоналът е на предела на силите си.

„Ситуацията в област Разград е тежка. Все още сме в червената зона, но за щастие не сме стигнали заболеваемост от 600 на 100 000 души население“, информира директорът на РЗИ д-р Ася Генева, като уточни, че към момента този показател за региона е 414,3 на 100 000.

От МБАЛ „Свети Иван Рилски“ съобщиха, че имат сериозни проблеми с недостиг на медицински персонал заради многото заболели или поставени под карантина. Към 8.00 ч. тази сутрин в лечебното заведение е имало 16 свободни легла за болни от COVID-19.

От МБАЛ Исперих обявиха, че около 70% от капацитета им е зает от случаи на болни от коронавирус. Там също има проблеми с недостиг на персонал.

Атанас Дончев от Регионалното управление на образованието обяви, че според направена анкета в училищата в областта - 4,5% от учениците не разполагат с нужните устройства или интернет връзка, за да се обучават дистанционно, като в началния курс този показател е 8%.

От РУО препоръчват в тези случаи да се търсят варианти за разпечатване и разнасяне по домовете на необходимите учебни материали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите мерки влизат в сила от 23.30 ч. днес
Новите мерки влизат в сила от 23.30 ч. днес
Над 280 000 семейства са получили помощ за отопление през зимата
Над 280 000 семейства са получили помощ за отопление през зимата