НОВИНИ

Босна и Херцеговина остана без своя селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:14, 23.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Босна и Херцеговина остана без своя селекционер Фарук Хаджибегич, който напусна поста си след лошото начало на квалификациите за Евро 2024.

Хаджибегич, който пое "змейовете" в началото на годината започна с победа срещу Исландия, но впоследствие неговият тим допусна три поредни поражения от Словакия, Португалия и Люксембург, като в тези мачове Един Джеко и компания не отбелязаха нито едно попадение.

Това отрежда на босненците временно 4-ата позиция в класирането на тази група "J" на цели седем пункта зад второто място, което дава директна квота за Евро 2024 в Германия.

"Старши треньор на националния тим на Босна и Херцеговина няма да изпълнява функциите си в бъдеще", обявиха от босненската футболна федерация.

За раздялата с Фарук Хаджибегич се заговори още преди няколко дни, като дори някои медии излязоха с информация, че кандидат за неговото място е настоящият селекционер на България Младен Кръстаич.

До миналата година пък начело на Босна и Херцеговина бе българинът Ивайло Петев, който дори изведе тима до промоция за най-високото ниво в Лигата на нациите, което осигури на състава минимум участие в плейофите за участие на следващото европейско първенство. Въпреки това договорът на 47-годишния специалист не бе подновен, което му позволи през март тази година отново да поеме Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще отговорят на ПП-ДБ в събота
ГЕРБ ще отговорят на ПП-ДБ в събота
Правосъдният министър ще обжалва пред ВАС избора на Сарафов
Правосъдният министър ще обжалва пред ВАС избора на Сарафов