НОВИНИ

ЦИК определи окончателния списък на депутатите в 46-ото Народно събрание

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
08:00, 17.07.2021 (обновена)
11574
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Централната избирателна комисия публикува окончателния списък на народните представители в 46-ото Народно събрание. 28 депутати, избрани от два многомандатни района, определиха кой район предпочитат да представляват. Предстои решението на ЦИК да бъде обнародвано в Държавен вестник, а първото заседание на 46-ия парламент ще бъде в сряда, 21 юли.

В новия парламент Тошко Йорданов от "Има такъв народ" избра да бъде народен представител от Пловдив, а не от Пловдив-област. Предишният председател на НС Ива Митева предпочете 24 МИР в София пред Разград. Мика Зайкова пък избра Смолян пред Хасково.

При депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова предпочете Русе пред Разград, Костадин Ангелов - Велико Търново пред Варна и Красимир Вълчев - Стара Загора пред Шумен.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предпочете да е депутат от 25 МИР в София вместо от Варна.

Сред депутатите на " Демократична България " Христо Иванов избра да представя 25 МИР в столицата вместо Пловдив. Антоанета Цонева ще е народен представител от 23 МИР вместо от Пазарджик. Александър Симидчиев остава депутат от Софийска област, а не от 25 МИР в София.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избира да е депутат от Шумен вместо от Кърджали, Йордан Цонев - от Пазарджик вместо от Благоевград.

При "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова ще е депутат от Благоевград, а не от 23 МИР в София, Николай Хаджигенов пък остава в 25 МИР, а не в Пловдив.

Това са част от 28-те депутати избрани на две места. Тяхното решение вкара нови 28 души в парламента. Сред по-известните имена са например Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!" и Димитър Делчев от същата коалиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
76 са новите случаи на коронавирус у нас
76 са новите случаи на коронавирус у нас
Опасно горещо в цялата страна и в съботния ден
Опасно горещо в цялата страна и в съботния ден