НОВИНИ

ЦСКА 1948 спечели баража за Лигата на конференциите

ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост ЦСКА София в плейофен мач за класиране в евротурнирите.

ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 31.05.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Български футбол
Слушай новината

ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост ЦСКА София в плейофен мач за класиране в евротурнирите. Воденият от Валентин Илиев състав ще участва в Лигата на конференциите за втори пореден сезон. Двубоят беше белязан от инциденти, когато фенове на ЦСКА София навлязоха на пистата и срещата беше прекратена за около 20 минути.

Във втората минута Сейни Санянг получи от Джонатан Линдсет и шутира от далечно разстояние, но Петър Маринов изби в ъглов удар. След последвалото центриране Линдсет отправи неточен удар с глава.

След точно половин час игра ЦСКА 1948 поведе в резултата. Талис получи на левия фланг и центрира, а Неделко Пишчевич се измъкна от защитата на домакините и от съвсем близко разстояние изпрати топката в мрежата.

Три минути по-късно гол за ЦСКА София беше отменен след намесата на видео асистент реферите. В 39-ата минута отборът, воден Валентин Илиев организира бърза контра и топката достигна до Радослав Кирилов. Той напредна и стреля в близкия ъгъл на Евтимов, но вратарят спаси домакините от допускането на второ попадение.

По-малко от две минути преди края на първата част Талис би от границата на наказателното поле, но Евтимов отново успя да избие топката в корнер.

В добавеното време на първата част гостите бяха съвсем близо до това да удвоят аванса си. Педриньо отправи силен удар, който срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Димитър Евтимов.

През втората част по-добрата игра на ЦСКА 1948 продължи. В 53-ата минута Педриньо стреля от над 30 метра от свободен удар и изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА София.

Четвърт час преди края на редовното време капитанът на гостите Радослав Кирилов можеше да реши напълно мача, но стреля неточно, след като остана сам срещу Евтимов.

Две минути преди края на редовното време запалянковци на домакините от сектор "Г" навлязоха на пистата и това принуди главния съдия Драгомир Драганов да прекрати срещата за около 20 минути.

В последните секунди от редовното време влезлият като резерва Евгений Сердюк се откъсна сам срещу Евтимов при бърза контра, но стражът на домакините се справи с опасността.

Завършилият на седма позиция в класирането ЦСКА 1948 е първият отбор у нас, който се класира за евротурнирите, играейки бараж срещу по-високопоставен съперник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци и ранени полицаи на Националния стадион след мача ЦСКА - ЦСКА 1948 (СНИМКИ)
Сблъсъци и ранени полицаи на Националния стадион след мача ЦСКА - ЦСКА 1948 (СНИМКИ)
Професори и учени от университети в топ 10 в света ще работят в България
Професори и учени от университети в топ 10 в света ще работят в България