НОВИНИ

"Денят на жената" на Доля Гавански - с българска премиера

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:59, 02.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Още

"Денят на жената" на Доля Гавански - с българска премиера. Със специалната прожекция утре започва София Филм Фест в парк "Военна академия". Филмът е пълнометражен режисьорски дебют за актрисата. А "18% сиво" на братя Чучкови, с нейно участие, ще се бори за голямата награда в международния конкурс.

Гласът на жените пренася интересни следи от близкото минало. Героините в историята на Доля Гавански, родени в бившия СССР излизат с неразказаните истории. Световноизвестната писателка, нобелов лауреат Светлана Алексиевич, която преди дни получи и Open Society Prize за 2020 г. е начело на дамската група.

Виктор Чучков - продуцент

"Филмът разглежда много обективно историята на една Русия доста спорна - и СССР и Русия, особено сега в тези времена. И мисля, че е един много обективен поглед, който обхваща различни хора, с различно мислене и ориентация".

Топ учен от високите технологии, гласът на екс съюза, киберспециалист, бюти инфлуенсър - жените разказват. Възпитани, че могат да постигнат всичко, но каква е цената?

Мартичка Божилова - продуцент
"Тъй като ние също произлизаме от същата пропагандна и ценностна система, като бивше социалистическо общество и всъщност това са много лични неща - къде сме ние, какво е нашето място като жени, на нашите майки и баби".


Филмът на Доля Ганвански направи премиери в Лондон и Москва, а "Гардиън" го определя като топ събитие. Българската премиера, планирана за 8 март, се измести във времето, но утре ще сложи силно начало на София Филм Фест в парк Военна академия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следите на култа към Сарапис в сборника "Египетските култове в Сердика"
Следите на култа към Сарапис в сборника "Египетските култове в Сердика"
Зов за помощ: Бебе се нуждае от лечение в Турция
Зов за помощ: Бебе се нуждае от лечение в Турция