НОВИНИ

Десподов влезе като резерва, но ПАОК загуби като гост на Брюж в първия дуел в Лигата на конференциите

По същото време в Бирмингам един от фаворитите за трофея Астън Вила се наложи с 2:1 у дома срещу френския Лил

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:12, 12.04.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
десподов влезе резерва паок загуби гост брюж първия дуел лигата конференциите
Слушай новината

Българският футболист Кирил Десподов поигра малко повече от половин час при загубата на неговия ПАОК с 0:1 като гост на белгийския Брюж в първия мач между двата тима от четвъртфиналите в Лигата на конференциите.

Единственото попадение в срещата падна още в 6-ата минута, когато Хюго Ветлесен беше забравен от отбраната на гостите на границата на наказателното поле, което осигури на норвежеца нужното време да овладее топката и да я насочи в долния ляв ъгъл на вратата на "гробарите", давайки аванс на домакините.

В оставащото време "синьо-черните" продължиха да изглеждат като по-опасния от двата състава, а бившият футболист на Лудогорец Игор Тиаго получи златен шанс да удвои преднината на домакините в 78-ата минута от дузпа, но изстрелът на бразилският нападател от бялата точка беше отразен с крак от вратаря Доминик Котарски.

Междувременно Кирил Десподов се появи на терена малко след изтичането на първия час игра и в продължението на двубоя дори стреля от пряк свободен удар, който обаче попадна право в ръцете на стража Нордин Джакерс.

По този начин Брюж ще пътува за Солун следващата седмица с минимален аванс, докато Десподов и компания ще се опитат на "Тумба" да обърнат развоя на този сблъсък.

В другият късен мач от Лигата на конференциите един от основните фаворити за трофея в лицето на Астън Вила срази с 2:1 у дома френския Лил.

Оли Уоткинс изведе бирмингамци напред в резултата в 13-ата минута, засичайки с глава центриране на Джон Макгин от ъглов удар, а след почивката самият Макгин се разписа за 2:0 след прецизно изпълнение от дъгата пред наказателното поле на гостите.

До края на срещата "песовете" все пак намериха сили да отговорят чрез Бафоде Диаките, който в 84-ата минута върна един гол за състава на Пауло Фонсека. Малко по-рано пък попадение на Габриел Гудмундсон беше отменен заради засада.

Реваншът в Лил е след седмица, като любопитното е, че ако Вила съумее да задържи преднината си, то техният наставник Унай Емери ще направи още една крачка към своя пети трофей в евротурнитие, след като до този момент той има на сметката си четири триумфа в Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома излъга Милан на "Сан Сиро" в първия четвъртфинал от Лига Европа и взе крехък аванс преди реванша
Рома излъга Милан на "Сан Сиро" в първия четвъртфинал от Лига Европа и взе крехък аванс преди реванша
Аталанта смълча "Анфилд" и докосва полуфиналите в Лига Европа
Аталанта смълча "Анфилд" и докосва полуфиналите в Лига Европа