НОВИНИ

Олимпиакос бе напът да изпусне аванс от три гола, но все пак взе преднина срещу Фенербахче, Пилзен и Фиорентина оставиха всичко за реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:49, 11.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
олимпиакос път изпусне аванс три гола все пак взе преднина фенербахче пилзен фиорентина оставиха всичко реванша
Слушай новината

Олимпиакос победи с 3:2 като домакин Фенербахче в първия дуел между двата тима от четвъртфиналната фаза в турнира Лига на конференциите.

На стадион "Георгиос Караискакис" в Пирея мачът започна отлично за "червено-белите", които взеха аванс след само осем минути игра чрез Константинос Фортунис, а малко след половин час игра опитният Стеван Йоветич удвои преднината на своя тим.

След почивката пък Шикиньо също успя да се разпише с прецизно изпълнение от границата на наказателното поле, правейки резултата 3:0.

Оттук нататък обаче започна завръщането на гостите в срещата, като Душан Тадич от дузпа намали пасива на турският състав в 68-ата минута, а само шест по-късно Ирфан Джан Кахведжъ се възползва от асистенция на Себастиан Шимански, за да отбележи за 3:2.

В оставащото време до края "фенерите" имаха своите шансове дори да се доберат на равенство, но в крайна сметка Олимпиакос удържа и ще влезе с крехък аванс в реванша на "Шюкрю Сараджоглу" след точно една седмица.

Междувременно по същото време в Чехия се изигра и първият двубой от сблъсъка между Виктория Пилзен и Фиорентина, който обаче завърши без попадения.

И двата отбора имаха своите възможности да стигнат до успеха, но с пропуски се отчетоха Матей Видра и Томас Чори за домакините, както и Лукас Белтран за "виолетовите".

Така всичко ще бъде решено в ответния мач във Флоренция след седмица, като италианският клуб се стреми към това да достигне до полуфиналите в Лигата на конференциите за втори пореден сезон.

Припомняме ви, че през изминалата година съставът на Винченцо Италиано дори игра финал в третата по сила надпревара в Европа, но го загуби драматично с 1:2 от английския Уест Хям.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U18 потегли с успех на европейската квалификация в Австрия
България U18 потегли с успех на европейската квалификация в Австрия
Европарламентът одобри промени в правилата за пазара на електричество
Европарламентът одобри промени в правилата за пазара на електричество