НОВИНИ

Дидие Дешан: Мбапе преминава през период, в който не е попадал често

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:15, 09.10.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
селекционерът франция дидие дешан уверен килиан мбапе спечели златната топка
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан даде пресконференция броени дни преди европейската квалификация срещу Нидерландия този петък (13 октомври), която на практика може да подпечата визата на "петлите" за Евро 2024 в Германия.

Една от основните теми беше свързана с капитана Килиан Мбапе, който няма реализиран гол в последните четири двубоя за своя клубен ПСЖ.

"Ще говоря с Килиан. Той преминава през период, в който не е попадал често. Дали е несръчен? Не знам. Това, което преживя това лято, натежа. Той също има право да има период, в който не е толкова добър. Той има роля в отбора на Франция. Ще бъде добре да възвърне ефикасността си с нас", заяви Дешан по време на пресконференцията.

Френският селекционер коментира още допинг сагата около световния шампион с "петлите" от 2018-а година Пол Погба, но не разкри дали халфът отново ще бъде повикан в националния отбор.

"Много съм тъжен за Погба. Много неща му се струпаха на главата в последно време. Ситуацията е сложна, той трябва да се защитава. Но ще бъде много дълга процедура. Аз съм в контакт с Пол, подкрепям го в неговите трудности. Не знам колко време ще отнеме. Не мога да кажа нищо за бъдещето му в отбора на Франция", коментира опитният специалист.

Накрая Дешан говори още и за новите лица в редиците на "петлите", сред които Жан-Клер Тодибо, абсолютният дебютант Мало Густо и Жонатан Клос.

"Тодибо изигра срещу Германия първия си мач за националния отбор. Той знае, че направи грешка тогава. Но се научава повече от международните мачове. Той има потенциала да бъде на високо ниво. Няма да хвърлям камъни по него, той бързо реагира и прогресира бързо с Ница", сподели френският наставник.

"Мало Густо е много млад играч. Вече го гледах в Лион, а сега при по-голяма конкуренция в Челси. Бърз е, има интересен профил. Избирам играчи, които смятам за интересни. Жонатан Клос може да играе отдясно, но и отляво. Двамата са различни от Бенжамен Павар и Жул Кунде. Те са типични крайни защитници, а такива няма много", завърши Дидие Дешан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международната общност осъжда кръвопролитието в Близкия изток
Международната общност осъжда кръвопролитието в Близкия изток
БК Черно море към феновете: Без вас нищо нямаше да е възможно
БК Черно море към феновете: Без вас нищо нямаше да е възможно