НОВИНИ

До 33° ще достигнат температурите през следващите дни

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 12.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево с максимални температури между 22° и 29°, в София - около 25°. В близките часове ще се развива купеста облачност и на изолирани места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. Повече облаци ще има над източната половина от Дунавската равнина и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде почти тихо с минимални температури между 9° и 15°, в София - около 9°.

Утре отново ще бъде слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29, в София - около 24°, по Черноморието - между 19° и 23°.

И край морския бряг ще бъде слънчево. В следобедните часове облачността ще се увеличи и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините денят ще започне слънчево, с повече облаци в следобедните часове и над масивите от източната половина на страната е възможно ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще се задържат без съществена промяна и в курортите ще са между 10 и 15 градуса.

И на Балканите ще бъде топло и предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над североизточната половина от полуострова, като на места ще превали краткотраен дъжд.

У нас, слънчевото време ще се задържи и през следващите дни. Ще бъде и топло, като в началото на новата седмица максималните температури ще достигнат до 33 - 34 градуса. Във вторник се очаква заоблачаване и краткотрайни валежи, а от сряда и температурите ще тръгнат надолу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Мойс: Леверкузен са на ниво за Шампионска лига
Дейвид Мойс: Леверкузен са на ниво за Шампионска лига
Ограбили партньора на Григор Димитров на двойки преди Мастърс турнира в Монте Карло
Ограбили партньора на Григор Димитров на двойки преди Мастърс турнира в Монте Карло