НОВИНИ

Фенербахче се класира за Финалната четворка в Евролигата

Турският тим е шампион в турнира през 2017 година. Фенербахче достига до заключителната фаза за първи път от 2019 година насам.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
22:59, 08.05.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Снимка: eurohoops.net
Слушай новината

Фенербахче се класира за Финалната четворка в Евролигата по баскетбол. Момчетата на Шарунас Ясикевичус съкрушиха домакините от Монако с 80:79 след продължение в изключително драматичен мач, с който спечелиха четвъртфиналната серия с 3-2 победи. В „Гастон Медисан“ нищо не се знаеше до самия край.

"Фенерите“ се превърнаха в първия отбор в историята на Евролигата, който триумфира на четвъртфиналите в решаващата пета среща като гост. Във Финалната четворка в Берлин отборът от Истанбул ще има за съперник Панатинайкос, който елиминира Макаби Тел Авив с 3:2 победи.

Ник Калатес отбеляза последните две тройки в мача, завършвайки с 14 точки, 6 борби и 4 асистенции.

„Беше страхотна серия, шапки долу за Монако, който има MVP в лицето на Майк Джеймс. Нашият отбор е като едно семейство", каза Калатес.

Влизайки от резервната скамейка, 23-годишният Тарик Биберович записа впечатляващо представяне, за да завърши с 13 точки, 5 борби и три успешни стрелби от три опита зад дъгата.

"Не мога да опиша чувствата, които изпитвам в момента. Наистина съм щастлив и горд с моя отбор. Всички се бориха и се бориха здраво в петия мач. За първи път в историята отбор като гост спечели петия мач .Това е още една причина да се гордеем с отбора", заяви щастливият Биберович.

„Страхотна вечер, гордея се с моя отбор", сподели емоциите си след успеха и Скоти Уилбекин, който се отличи с 14 точки, 4 борби и 2 асистенции.

Майк Джеймс бе най-резултатен за Монако с 20 точки, 3 борби и 3 асистенции. Донатас Мотеюнас завърши с 16 и 7 борби, Ели Окобо остави на сметката си 15 точки и 5 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2024: Лидерската битка в Благоевград
Избори 2024: Лидерската битка в Благоевград
Република Северна Македония има нов президент - Гордана Силяновска-Давкова
Република Северна Македония има нов президент - Гордана Силяновска-Давкова