НОВИНИ

Франция спечели женската щафета по биатлон в Антхолц-Антерселва, България не стигна до финала

франция спечели женската щафета биатлон антхолц антерселва българия стигна финала
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:17, 22.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Биатлонистките на Франция спечелиха щафетата на 4 х 6 километра от Световната купа в италианския курорт Антхолц-Антерселва.

Българският отбор, който бе в състав Лора Христова, Валентина Димитров, Даниела Кадева и Милена Тодорова, не стигна до финала, тъй като бе затворен с обиколка на трети пост. Дотогава националките се движеха с две наказателни обиколки и девет допълнителни патрона на 18-о място.

Французойките - Лу Жанмоно, Ане Шавалие-Буше, Клои Шавалие и Жулия Симон, изминаха дистанцията от 24 километра за 1 час, 7 минути и 21.3 секунди, като използваха само два допълнителни патрона за цялото състезание. Отличната им стрелба ги остави без конкуренция и те постигнаха втората си победа в четири старта от началото на настоящия сезон.

На второ място завърши щафетата на Швеция. Лин Першон, Анна Магнусон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг използваха осем допълнителни патрона и финишираха на 45.2 секунди от Франция.

Последното място на почетната стълбичка бе за Германия. Бундестимът, който бе представен от Ванеса Фойгт, София Шнайдер, Янина Хетих-Валц и Хана Кебингер, приключи на 1:16.9 минути от победителките с 10 допълнителни патрона.

На четвърто място остана щафетата на домакините от Италия, която обаче завъртя и една наказателна обиколка. Място в топ шест намериха още Австрия и Норвегия.

В класирането при щафетите след четири от пет старта този сезон води Швеция с 276 точки. Франция излезе на второ място с 270 точки, пред Германия с 260 и Норвегия с 235. България е на 16-о място с 97 точки.

По-късно днес в Антхолц-Антерселва е щафетата на 4 х 7,5 километра при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски победи с 3:2 Рига в третата си контрола в Дубай
Левски победи с 3:2 Рига в третата си контрола в Дубай
Частично бедствено положение в община Ардино заради проливен дъжд
Частично бедствено положение в община Ардино заради проливен дъжд