НОВИНИ

Гърция затяга карантинните мерки до 11 януари

гърция затяга карантинните мерки януари
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 02.01.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Гръцкото правителство обяви едноседмично затваряне на всички фирми за търговия на дребно, на които беше разрешено да останат отворени по време на празниците. Няма да работят и храмовете, за да може страната да се подготви за възобновяването на училищните занятия, съобщава БГНЕС, като се позовава на "Катимерини".

Решението е взето от премиера Кириакос Мицотакис и правителството като предпазна мярка, за да се избегне увеличаването на вирусното натоварване, така че училищата от всички нива да могат да се отворят на 11 януари.

Според говорителя на правителството Стелиос Пецас, ограниченията означават, че спира действието на модела за пазаруване „click-and-collect“ (щракни и вземи), при който клиентите физически взимат предварително закупените онлайн или по телефона стоки на входовете на магазините. Няма да работят фризьорските салони и книжарниците.

За една седмица се възстановява действието на полицейския час от 21.00 ч. до 5.00 ч. Хората, които работят нощем, са освободени от спазване на полицейския час

Мерките ще бъдат в сила от 3 януари неделя до 6.00 ч.на 11 януари.

Търговците на дребно и църквите ще могат да отворят врати заедно с училищата на 11 януари при условие на спазването на досега действащите санитарни правила и изискване за дистанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат задължителна регистрация на велосипедите във Франция
Въвеждат задължителна регистрация на велосипедите във Франция
За ден и половина 6 момчета проплакаха в "Шейново", чакат и момиче
За ден и половина 6 момчета проплакаха в "Шейново", чакат и момиче