НОВИНИ

Ген. Константин Попов: Модернизацията е бъдещето

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 06.01.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

В студиото на "Денят започва" ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание, заяви, че заложените в бюджета пари за отбрана са за модернизация на армията.

Той припомни подписания договор за придобиване на многофункционалните патрулни кораби, които ще бъдат построени у нас, сключения договор за модернизация на танковете Т-72.

Ген. Попов посочи още, че в САЩ са били изпратени летци за осъществяване на необходимата подготовка за управление на F-16, както и много други нови инициативи с убеждението, че в модернизацията е бъдещето. Точно за модернизация са предвидени и средствата в бюджета за 2021 година.

Ген. Попов открои, че повишаването на заплатите в армията с 10% също е заложено в бюджета. Повишението с 10% се прави в последните години и това прави армията по-привлекателно място за младите хора.

Ген. Попов не изключи възможността в бъдеще на дневен ред отново да бъде поставен въпросът за задължителната казарма. Съществен е обаче въпросът дали задължителната военна служба ще промени възпитанието на хората, предвид това, че говорим за образование и други дейности. По думите му това определено е така, но попита дали това е задължение единствено и само на армията.

Вижте във видеото целия разговор с ген. Константин Попов.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След силни снеговалежи армията се включва в почистването на пътища в Австрия
След силни снеговалежи армията се включва в почистването на пътища в Австрия
"Спасиха" кръста в Калофер, мъжкото хоро се изви въпреки забраните
"Спасиха" кръста в Калофер, мъжкото хоро се изви въпреки забраните