НОВИНИ

Георги Василев: Левски трябва да е оптимист за ПАОК, ЦСКА няма да има проблеми с Гьорче Петров

георги василев левски оптимист паок цска проблеми гьорче петров
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 17.07.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев гостува в предаването "Арена спорт", в което говори за шансовете на двата отбора в предстоящите мачове от турнира Лига на конференциите.

Василев смята, че силната игра на Левски в края на миналия сезон дава поводи за оптимизъм сред феновете за мачовете с гръцкия ПАОК.

"Левски направи много силен завършек на предишния сезон. Убеди хората, че има един силен и стабилен отбор с добър треньор, добро ръководство. Оптимизмът е на високо ниво. Разбира се, имаше сътресение в първия кръг, където загубиха. Във вчерашния мач обаче показаха истинското си лице, така че има основание за оптимизъм. Противникът е сериозен. ПАОК е емблематичен клуб в Гърция със силна история и голям брой фенове. Това обаче се мачовете, в които Левски трябва да се докаже на какво ниво е", заяви Василев.

Наставникът, който на два пъти триумфира с шампионската титла на България начело на "сините" говори и за ролята на настоящия треньор на тима Станимир Стоилов.

"Връзката на Стоилов с ръководството, Наско Сираков и феновете създаде този оптимизъм и увереност. Левски показва една различна физиономия по отношение на селекция, водене на отбор, тактическа постановка. Това говори за едно модерно водене на отбора", сподели настоящият спортен директор на Етър.

Междувременно Георги Василев разкри, че ЦСКА не би трябвало да има проблеми с тима на Македония Гьорче Петров, допълвайки, че единствените трудности при "червените" са свързани с уточняването на състава.

"Не мисля, че ЦСКА ще има проблеми с Гьорче Петров. Не вярвам да има толкова голяма уплаха от този отбор. Няма място за сравнение между двата отбора. Мисля, че ЦСКА вече трябва да мисли за втория кръг. Ако говорим за играта на отбора, трябва да бъдат променени доста неща. Напуснаха важни фигури в този отбор като Кайседо, Мазику, Кери, Йомов не играе в момента. Трябва обаче да се оформи един състав възможно най-бързо. Видя се, че и вчера имаше много промени. Ако ЦСКА има проблем в момента, то е с уточняването на състава", завърши Георги Василев.

Цялото интервю с Георги Василев вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
28-годишен мъж се удави пред очите на приятелите си в язовир "Домлян"
28-годишен мъж се удави пред очите на приятелите си в язовир "Домлян"
Нивото на р. Дунав продължава да пада, затруднявайки корабоплаването
Нивото на р. Дунав продължава да пада, затруднявайки корабоплаването