НОВИНИ

Гледайте битките за медалите от Европейското първенство по борба по БНТ 3

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:44, 18.04.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Снимка: БФ Борба
Слушай новината

Европейското първенство по борба стартира в Загреб, Хърватия, а тази вечер предстои да бъдат определени и първите медалисти в свободния стил при мъжете.

От днес нататък до неделя (23 април) всяка вечер БНТ 3 ще ви направи свидетели на спора за отличията от шампионата на Стария континент.

За наша радост още в първата порция финали има цели трима родни представители, които ще излязат на тепиха в спор за медалите тази вечер от 19.00 часа.

Микяй Наим ще спори за златото в категория до 65 кг, след като вчера записа три безответни победи, за да достигне до последната среща, в която негов съперник ще бъде арменецът Вазген Теванян.

При 70-килограмовите пък България също има финалист в лицето на Рамазан Рамазанов. Натурализираният дагестанец стартира директно от четвъртфиналите на категорията и след само две успеха заслужи място във финала срещу азерът Хаджи Алиев, който е устремен към общо четвърта европейска титла в трета различна категория. Във визитката си Алиев има още и три световни титли, както и сребро и бронз от последните две Олимпийски игри.

На тепиха във вечерната сесия в Загреб ще излезе и Георги Вангелов, който ще се бори за бронз при най-леките в категория до 57 кг срещу грузинеца Роберти Дингашвили.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
63 са новите случаи на коронавирус
63 са новите случаи на коронавирус
Путин посети щабовете на военното командване в Херсон и Луганск
Путин посети щабовете на военното командване в Херсон и Луганск