НОВИНИ

Големият финал на "Детската Евровизия" е в неделя

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:00, 18.12.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Още
Слушай новината

Само ден ни дели от големия финал на "Детската Евровизия". Репетициите във френската столица продължават.

Денят преди финала е не по-малко важен. Днес е т.нар. жури финал - тази вечер всички малки изпълнители излизат на сцената, за да дадат най-доброто от себе си, защото националните журита ще гледат и оценяват. А техните точки формират половината от крайния резултат. Другата половина идва от вота на зрителите. Вече може да се гласува онлайн. Първо ще трябва да изгледате 3-минутно видео с всички песни и след това можете да гласувате за трите, които харесвате най-много - включително и за песента на България.

Денислава и Мартин с първа репетиция на сцената на "Детска Евровизия" 2021

Вече познават сцената, знаят коя е тяхната камера, спокойствието се увеличава, самочувствието за големия концерт - повишава.

"Изпипахме вече детайлите, погледите с камерата, как да гледаме публиката и това за нас ще е голямо изпитание и нямаме търпение вече да е, да дойде денят", казва Денислава Димитрова, представител на България на "Детска Евровизия 2021".

"Според мен журито ще гледа самата сложност на песента и самата артистичност, емоцията", допълва Мартин Стоянов - представител на България на "Детска Евровизия 2021".

Денислава и Мартин ще пеят под номер 6 на "Детската Евровизия"

Тя е с тях, откакто пеят заедно. И днес съветите ѝ са като на учител и майка.

"Първо трябва да запазят хладнокръвие, което е много важно, макар и да се вълнуват, трябва да са много концентрирани, за да успеят да направят всички неща, които се изискват от тях", посочва Елена Карабельова - музикален педагог.

"Мисля, че най-важно е да се забавляват. Защото вокално те са толкова много подготвени, така че не трябва да се фокусират върху това, трябва да се насладят на момента и да взаимодействат помежду си, да имат зрителен контакт, да гледат към камерата и да се опитат да стигнат до хората в техните домове", обясни Мари-Софи Крайсъл - сценичен режисьор.

А подкрепата може да дойде само с един клик в интернет.

Денислава и Мартин: Песента ни е магична, ще дадем най-доброто от себе си

Подробности вижте във видеото на специалния пратеник на БНТ в Париж Милена Кирова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус победи Болоня в мъглата
Ювентус победи Болоня в мъглата
Eвропейските държави затягат ковид мерките
Eвропейските държави затягат ковид мерките