НОВИНИ

Халф на Черна гора: Българската селекция не е на нашето ниво

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:12, 20.03.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
халф черна гора българската селекция нашето ниво
Слушай новината

Полузащитникът на турския Гиресунспор и националния отбор на Черна гора Вукан Савичевич даде интервю преди старта на европейските квалификации, които за неговия тим ще стартират с гостуване на България на 24 март (петък) от 19.00 часа българско време в Разград.

29-годишният Савичевич, който има 7 двубоя за страната си разкри, че таи надежди съставът на Черна гора да намери място на Евро 2024.

"Надявам се, че всичко ще върви както е било преди 11 години – в квалификациите за Евро 2012, но само се моля на Господ, крайният резултат да бъде по-успешен. Да се класираме на Евро 2024", започна халфът.

Бившият играч на Цървена звезда и Слован Братислава коментира и предстоящата визита на черногорците в Разград, изразявайки мнение, че българският тим не е на нивото на Черна гора, макар самият той да признава, че не е запознат детайлно със селекцията на "лъвовете".

"Стартът на квалификациите е най-важен и е добре, че в началото имаме българската селекция за съперник, която поне според мен не е на нивото, на което сме ние. Надявам се всичко да е наред и след това да продължим победната си серия", заяви Савичевич.

"Честно да си кажа, не познавам детайлно българския национален отбор. Не съм имал възможност да играя срещу тях досега. Подробна информация за българите ще получим, както и винаги, от тренировъчния щаб в рамките на лагера. Сигурен съм, че колкото повече приближават дните до мача, толкова повече ще се фокусираме върху противника и ще научим максимално какви са силните им страни", допълни футболиста на Гиресунспор.

Накрая черногорският национал сподели и своите очаквания за квалификационната група, в която освен България са още отборите на Сърбия, Унгария и Литва.

"Групата е много интересна и не е никак лесна. За мене фаворити за първото място са селекциите на Унгария и Сърбия. Известно е, че Сърбия беше участник на последното Световно първенство, докато Унгария в последното издание на Лига А в турнира Лига на Нациите имаше изключително представяне в група с много силни селекции, в която спечели 10 точки. Тука са също България и Литва, които си имат своите амбиции, и вероятно ще окажат някакво влияние върху крайното класиране в групата. Литва е най-малко позната, както и за качествата на играчите им. Но когато дойде време да играем с тях, ще подходим професионално", коментира Вукан Савичевич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК дава 1 млрд. евро за възстановяване на Турция след земетресението
ЕК дава 1 млрд. евро за възстановяване на Турция след земетресението
Отново заляха с червена боя паметника на Альоша в Бургас (СНИМКИ)
Отново заляха с червена боя паметника на Альоша в Бургас (СНИМКИ)