НОВИНИ

Испания не успя да превземе шведската крепост в Севиля

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:29, 14.06.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
живо испания швеция пропуски двата тима
Слушай новината

Отборите на Испания и Швеция завършиха наравно при резултат 0:0 в интригуващ мач от група "E" на УЕФА Евро 2020. Делегат на срещата е българката Ивет Стоянова.

Двубоят бе излъчен ОНЛАЙН в спортната секция на сайта bntnews.bg!

Срещата на стадион "Ла Картуха" в Севиля започна с очакван домакински натиск на Испания и висок процент владеене на топката за "Ла Фурия Роха".

В 16-ата минута испанците можеха да поведат в резултата. Полузащитникът на Атлетико (Мадрид) Коке центрира от лявата страна на шведската защита, балонната топка попадна на главата на Дани Олмо, който стреля с глава, но вратарят на гостите Робин Олсен прояви страхотен рефлекс и спаси удара.

В 38-ата минута се появи най-чистата голова възможност за един от двата отбора. Защитата на Швеция се пропука, след като Маркос Даниелсон пропусна да овладее върнатата към него топка, зад гърба на шведският бранител дебнеше Алваро Мората, който пое кълбото, нахлу в наказателното поле и стреля. Топката премина на около 20 сантиметра от левия страничен стълб на Робин Олсен.

Швеция създаде първата си голова възможност в 41-ата минута чрез Александър Исак, който стреля силно от малкия пенал, но Маркос Йоренте подложи крак и топката се удари в лявата греда на вратата на Унай Симон.

Това бе и последното по-сериозно голово положение пред една от двете врати и отборите на Испания и Швеция се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Второто полувреме започна с превес на Испания. "Ла Фурия" можеше да открие резултата в 49-ата минута, когато поредна грешка на шведския бранител Маркус Даниелсон поднесе топката в краката на Алваро Мората, който стреля от дъгата на наказателното поле в аут.

Швеция пропиля втората си най-чиста голова възможност в мача в 61-ата минута. Скандинавците организираха бърза контраатака, която хвана неподготвена испанската отбрана, топката се озова във физически мощният Александър Исак, който преодоля играчи на "Ла Фурия", пусна успореден пас към Маркус Берг, който останал очи в очи с Унай Симон не успя да уцели кълбото.

В 90-ата минута Испания можеше най-накрая да отбележи чрез Жерар Морено. Сарабия центрира топката от левия фланг на шведската половина, кълбото попадна точно на главата на Морено, който стреля добре, но отново Робин Олсен демонстрира класа и спаси с десния си крак.

Съставите на двата отбора:

Испания: Симон, Йоренте, Лапорт, Пау Торес, Алба, Родри, Коке, Педри, Феран Торес, Мората, Олмо.

Швеция: Олсен, Аугустинсон, Даниелсон, Линдельоф, Лустиг, Форсберг, Екдал, Олсон, Ларсон, Исак, Берг.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО разследва връзката между ваксината на "Пфайзер" и миокардита
СЗО разследва връзката между ваксината на "Пфайзер" и миокардита
Бербатов продължи предизборната си обиколка в Русе
Бербатов продължи предизборната си обиколка в Русе