НОВИНИ

Ивет Горанова: Изпращам успешна година в личен и в професионален план

Българската каратистка сподели плановете си страната ни да се превърне в световен център в този спорт, в който да се провеждат лагери и големи турнири, които да събират най-добрите състезатели на планетата

ивет горанова изпращам успешна година личен професионален план
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:02, 22.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската ни шампионка в каратето от Игрите в Токио през 2020 Ивет Горанова иска България да стане световен център по карате, като идеята ѝ е у нас да дойдат на подготовка най-добрите състезатели на планетата.

Преди ден българката спечели квота за Световните игри в Китай през 2025-а година, а днес получи наградата си за спортист на месец октомври, когато извоюва сребърен медал на световното първенство в Будапеща.

"Искам да благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен.Благодаря за доверието, специални благодарности и на пресклуб България за това, че всеки път отразявате на ниво моите резултати, следите ме и ме подкрепяте. Благодаря на Министерството на спорта, на федерацията по карате и на всички, които са до мен, помагат ми и вървим заедно напред. Благодаря и на господин Спасов за подкрепата най вече и на моята треньорка Йована Прекович, с която направихме една успешна година. Изпращам я тази година успешно в личен и в професионален план", започна Горанова.

Носителката на златен олимпийски медал в каратето от Токио 2020 не скри още амбициите си да се бори за титлата на Световните игри в Китай след две години, но в същото време очерта целите си за следващия сезон, като разказа малко повече и за плановете ѝ България да се превърне в световен център, който да събира най-добрите каратисти в света.

"За Световните игри, щастлива съм, че взеха квота, защото класирането за тях става изключително трудно. Само осем състезателки от целия свят могат да участват. Второто място на световното първенство ми даде тази сигурна квота. Миналата година участвах на такива Световни игри в Америка, но не успях да се представя на ниво и, разбира се, съм леко разочарована от това. Искам да се поправя и да спечелят златото и в това състезание, защото искам да постигна всеки един връх в този спорт", сподели олимпийската ни шампионка.

"Преди това състезание имам други върхове, други цели, които да постигам. Прекалено е далеч това състезание. Догодина има европейско първенство. То ще ми основна цел за годината. Искам да стана европейска шампионка. Има четири Премиер лиги, на които участват само топ 32 от ранглистата. Ще търся най-високо класиране за да стана Гранд уинър на годината. Моята идея е да станем център на каратето в света, което ще е много по-престижно и по-добре за нас. Идеята е освен семинарите, които правим, да започнем да правим и лагери, големи турнири, състезания и да събираме най- добрите каратисти в света", каза още Ивет Горанова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумението между Израел и Хамас влиза в сила в 10.00 ч. в четвъртък
Споразумението между Израел и Хамас влиза в сила в 10.00 ч. в четвъртък
Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР (СНИМКИ)
Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР (СНИМКИ)