НОВИНИ

Какво споделиха съперниците на България след жребия за квалификациите за Евро 2024?

финалът евро 2024 играе берлин
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 09.10.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол попадна в една група с тимовете на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в битката за класиране на Евро 2024 в Германия.

Минути след изтеглянето на жребия част от селекционерите на нашите съперници споделиха първите си впечатления пред камерата на БНТ.

Първи пред нашата камера застана треньорът на Сърбия Драган Стойкович, който изрази задоволство от шанса да се изправи срещу своя сънародник Младен Кръстаич, който в миналото бе начело на "плавите", а сега води България.

"Не е лесна група. Щастлив съм да играем срещу България, защото ще се изправим срещу Младен Кръстаич. Всеки мач е различен. Трябва да бъдем концентрирани върху нашата игра и да мислим мач за мач, за да се класираме за Евро 2024. Имаме време да анализираме България. Отборът има промени. Ще ни е нужно време. Няма фаворити в тази група. Важно е как ще играем. Ако не печелиш точки, няма как да печелиш точки. Отворена битка за първото място", коментира Стойкович.

Селекционерът на Черна гора Миодраг Радунович пък коментира промените в нашия тим след идването на Младен Кръстаич.

"Има силни отбори. Респектирани сме от всички. Сърбия играе наистина добре. Те са на Световно първенство и прогресират. Може да видите докъде стигат клубните им отбори. Видях нещо ново от България с Младен Кръстаич. Имаме добри спомени от мачовете с тях. Трябва да преследваме нашата цел", сподели той.

Наставникът на Унгария Марко Роси пък веднага посочи Сърбия като фаворит в групата и разкри, че очаква трудни мачове срещу България.

"Сърбия е най-добрият отбор в нашата група, но всички отбори имат добри състави и истински бойци. Ще бъде важно как ще подхождаме в тези мачове. Можем да успеем в тази група, както всеки от останалите отбори. Важната цел за нас е да играем добри мачове. Няма да е лесно срещу България. В последните минути ни даде сериозен отбор в последния ни мач. Знаем каква е класата на отбора на България", заяви италианският специалист.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди излязоха на протест в Берлин срещу високите цени и поскъпването на живота
Хиляди излязоха на протест в Берлин срещу високите цени и поскъпването на живота
Борислав Михайлов: Групата ни е равностойна, но аз съм убеден във възможностите на отбора ни
Борислав Михайлов: Групата ни е равностойна, но аз съм убеден във възможностите на отбора ни