НОВИНИ

Канада е само на крачка от класиране за Световното първенство след шеста поредна победа в квалификациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:25, 03.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
канада крачка класиране световното първенство шеста поредна победа квалификациите
Слушай новината

Националният отбор на Канада по футбол продължава с отличното си представяне в квалификациите в зона КОНКАКАФ за класиране на Световното първенство в Катар, след като рано тази сутрин българско време надигра с 2:0 като гост състава на Ел Салвадор.

"Кленовите листа" откриха резултата след 66 минути игра по доста куриозен начин, а в автор на гола се превърна Атиба Хъчинсън. Попадението дойде след центриране Кайл Ларин, което бе отклонено с крак от стража на домакините, но впоследствие топката рикошира в гърба на падналия Хъчинсън, за да влети във вратата на Ел Салвадор за 1:0.

Джонатан Дейвид пък подпечата трите точки за канадците с гол в 93-та минута, след като се възползва от неразбирателство между футболистите на домакините в средата на терена, което му позволи да открадне топката, да напредне необезпокоявано и с прецизен удар покрай вратаря да оформи крайното 2:0.

По този начин "кленовите листа" записаха шести пореден успех в световните квалификации, с което те се доближиха само на две точки от място на Мондиала в Катар.

Три кръга преди края канадците са лидер в зона КОНКАКАФ с актив 25 точки, четири повече от най-близките си преследвачи САЩ и Мексико.

Именно първите три отбора в крайното класиране ще получат визи за Световното първенство в края на настоящата година, докато четвъртият тим ще играе плейоф срещу представител на зона Океания. За момента тази позиция се заема от тима на Панама, който има спечелени 17 пункта до момента.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 44-ма бежанци край Карлово тази сутрин
Задържаха 44-ма бежанци край Карлово тази сутрин
Шефът на апелативната спецпрокуратура: Да се реформира тромавият съдебен процес, а не съдебната структура
Шефът на апелативната спецпрокуратура: Да се реформира тромавият съдебен процес, а не съдебната структура