НОВИНИ

Каталуния връща част от ограниченията - ръст на COVID случаите

каталуния връща част ограниченията ръст covid случаите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:35, 06.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Нощните клубове в Каталуния ще бъдат затворени от този уикенд и ще е необходим отрицателен тест за COVID-19 или доказателство за ваксинация за участия в дейности на открито, включващи повече от 500 души.

Не можем да се преструваме, че сме победили вируса. Пандемията не е приключила, новите варианти са много заразни и все още имаме значителни сегменти от населението, които не са ваксинирани. Трябва да бъде задължително да се носи маска за лице на открито, но само централното правителство на Испания може да възстанови тази мярка, заяви говорител на регионалното правителство.

На 26 юни Испания спря да изисква маски на открито в ситуации, в които е възможно да се поддържа физическа дистанция. Няколко други по-малки региони отново наложиха ограничения върху социалния живот през последните дни, за да се опитат да овладеят нарастването на инфекциите.

Северната област Навара обяви, че баровете и нощните клубове ще се върнат към затваряне в 1.00 часа сутринта вместо в 3.00 ч. сутринта, докато регионът Кантабрия напълно е затворил нощния живот в няколко града.

Малко над 40% от 47-те милиона души в Испания са напълно ваксинирани, което е едно от най-високите нива в Европа, но само един на всеки 10 от 20- до 29-годишните са ваксинирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландия приема без сертификати и тестове граждани на над 10 страни
Финландия приема без сертификати и тестове граждани на над 10 страни
Социолозите за паралелното преброяване: Проблеми и очаквания
Социолозите за паралелното преброяване: Проблеми и очаквания